Lobo de Vasconcellos – Branco

Portugese witte blend van de Arinto- en Verdelho-druif. Kruidige en aromatische wijn met een gebalanceerde structuur door bâttonage en verfrissende afdronk.

Druivensamenstelling
Arinto: 50%
Verdelho: 50%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 12,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Bâttonage op de fijne droesem resulteert in een rijkere wijn.

Smaakprofiel
Kleur: Licht citroengeel
Geur: Limoen, sinaasappelbloesem & kamperfoelie en mineralen. Stuivend.
Smaak: Levendig en gebalanceerde structuur met een verfrissende afdronk

Temperatuur
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Ceviche van zeebaars met sinaasappelzest & tijgermelk
  2. Gebraden parelhoender met gegrilde perzik & parelcouscous
  3. Bolinhos de Bacalhau: Portugese kroketjes van gedroogde, gezouten klipvis

Achtergrondinformatie
Manuel Lobo heeft samen met zijn managing partner Francisco Bessa Quinta Lobo de Vasconcellos opgericht, nadat hij voor verschillende wijnhuizen in Portugal als wijnmaker heeft gewerkt. Als kers op de taart is hij in 2020 uitgeroepen tot ‘Wijnmaker van het Jaar’ in Portugal. In totaal beslaat het aantal hectare 1120 hectare met o.a. koeien, paarden & olijfgaarden. De wijngaarden zijn ‘bescheiden’ met een totaal van 45 hectare. Wijngaard Perescuma is in totaal 37,9 hectare groot waar de Arinto-druiven op 2 hectare groeien, 15 jaar oude stokken. De Verdelho-stokken staan aangeplant op wijngaard Zambujal de Conde op 1,1 hectare en zijn 20 jaar oud. Bodem bestaat uit een samenstelling van kalkarme leem & klei-kalksteen. Gemiddelde jaarlijkse temperaturen tussen de 5 °C & 35 °C, met 43 mm regenval per jaar.

Vinificatie
Druiven worden handmatig geoogst & geselecteerd voordat ze de kelder binnenkomen. Na ontstammen en persen wordt de most verplaatst naar een RVS vat waar het sap 48 uur lang op 8 °C wordt bewaard. Hierna volgt alcoholische fermentatie op 14 °C gedurende 30 dagen. 8 maanden rijping op rvs vat met bâttonage van de fijne droesem.

Terug naar alle wijnen