Miguel Angel Muro – Reserva

Spaanse rode blend van de Tempranillo- en Graciano-druif. Tonen van hout en lichte kruiden door 17 maanden houtrijping.

Miguel angel muro reserva

Druivensamenstelling
Tempranillo: 90%
Graciano: 10%

Specificaties
Jaargang: 2016
Stijl: Reserva, 17 maanden houtrijping
Alcoholpercentage:
Inhoud per fles:
Extra: Decanter 2020 – 88 punten; Zilveren medaille
Decanter 2019 – 90 punten – Zilveren medaille ‘’challenge international Du Vin 2019‘‘

Smaakprofiel
Kleur: Dieprood met een zwarte glans
Geur: Intense geur met zoethout, framboos, balsamico en vanille
Smaak: Zeer evenwichtige zuurgraaf met geroosterde tonen, hout en licht kruidige aroma’s in de afdronk

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie

  1. Stoofpot met linzen en chorizoworst
  2. Hert met wortelgroente en truffel
  3. Rillette van gerookte ganzenborst met uiencompote

Achtergrondinformatie
Bodegas Miguel Angel Muro is opgericht in 1975 en was in 1984 een van de eerste bedrijven in Riojastreek die de kwaliteit van de wijn verhoogde door het gebruik van stalen vaten. De wijngaarden van Bodegas Miguel Angel Muro beslaan 22 hectare, voornamelijk beplant met Tempranillo (80%). De Tempranillo-druiven rijpen met een dunne schil waardoor de wijnen prachtig fruit bevatten. De stokken hebben gemiddeld een leeftijd van 35 jaar en groeien op een kalk- en ijzerhoudende grond. Ze liggen op 500 meter hoogte in zuidelijke richting, waar voldoende regen valt. Bij de bodega staat kwaliteit voorop, dat begint in de wijngaard en eindigt via de kelder in de fles. De filosofie van deze bijzondere bodega wordt zeker geproefd in de wijn. De meeste wijnen worden opgevoed in Frans of Amerikaans eikenhout, met uitzondering van ‘joven’ (fruitige jonge wijnen).

Vinificatie
De oogst van de druiven start in oktober en gebeurt uiterst zorgvuldig en handmatig om kwalitatief gezien de beste druiven te kunnen selecteren. Na de oogst volgt er een maceratie (schilweking) bij een temperatuur van 30 °C waarbij koolzuur en alcohol vrij komt. Hierna volgt een malolactische fermentatie in houten vaten, 50% in Frans eiken en 50% in Amerikaans eiken. Hierna volgt rijping gedurende 17 maanden. Na deze rijping wordt de wijn licht gefilterd en gebotteld

Terug naar alle wijnen