Murviedro Galeam Monastrell

Droge Spaanse rode wijn van de Monastrell-druif met een volle en warme smaak. Past bij gebraden lamsbout.

Murviedro Galeam Monastrell

Druivensamenstelling
Monastrell 100 %

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 13,5%
Extra: Biologische en vegan gecertificeerd.
Bacchus de Oro(concurso Internacional Bacchus 2021) – Medalla de Oro )Giblert & Gaillard Int. Challenge 2021- Medalla de Plata(Premios Ecovino 2021)

Smaakprofiel
Kleur: Diepe kersen rood
Geur: Intens fruitig met kruidige tonen
Smaak: Vol en warm met een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 12 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Gebraden lamsbout met rozemarijn en knoflook
  2. Biefstuk met gegrilde groente
  3. Pisto Manchego (Groenteschotel met Manchego kaas)

Achtergrondinformatie
In 1927 is het wijnhuis opgericht door een dochteronderneming van Schenk Spanish Wineries. In 1929 werden in Alicante, Utiel en Requena wijnmakerij-en geopend. Galeam, in het Latijn Casco, symboliseert de bescherming van een volk in het aangezicht van tegenspoed. Het behoud van het land en tradities om ze door te geven aan hun toekomstige generaties. Bij Bodegas Murviedro vormen het beleid en de toewijding aan het behoud en de zorg voor het milieu een fundamenteel onderdeel van de filosofie. Men is voorstander van duurzame wijnbouw en oenologie. De montastrell komt van de 4 hectare grote wijngaard El Serrano in Villena. Terroir is kalksteen en grind. Grondsoort: ondiep en van laag organisch stof. De druivenstokken zijn 42 jaar oud. Wijnmaker is Juan Jose Muñoz.

Vinificatie
Oogst vindt gedeeltelijk plaats met de hand en deels mechanisch. Het persen vindt plaats onder lage druk < 0.4 bar. Vinificatie is temperatuur gecontroleerd vanaf 26 graden. Malolactische gisting in roestvrijstalen tanks. Natuurlijke filtratie.

Terug naar alle wijnen