Murviedro Sericis Cepas Viejas

Rode Spaanse wijn van de Monastrell-druif met 14 maanden houtrijping in Franse eiken. Volle complexe smaak. Past bij manchego tostado.

Murviedro Sericis Cepas Viejas

Druivensamenstelling
Monastrell 100 %

Specificaties
Jaargang: 2018
Stijl: Reserva, 14 maanden in Frans eiken
Alcoholpercentage: 14 %
Extra: Vegan gecertificeerd.
91 punten Medalla de oro- Gilbert & Gaillard Int. Challenge 2021 / Medalla de oro-Sommeliers choice awards 2021 / 90 Puntos 4 * Guínin Peñin

Smaakprofiel
Kleur: Intens rode kleur met paarse tonen
Geur: Elegant, krachtige aroma’s van rijp fruit en geroosterd eikenhout
Smaak: Vol, complex, rijpe tannines en geroosterde smaken in de afdronk

Temperatuur:
Minimaal 12 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Iberisch varkensvlees met ‘garrofon’ (=Paellaboon) bonenboter en saffraan
  2. Runderescalopes gestoofd met tomaten en zwarte olijven
  3. Manchego tostado (= geroosterd)

Achtergrondinformatie
In 1927 is het wijnhuis opgericht door een dochteronderneming van Schenk Spanish Wineries. In 1929 werden in Alicante, Utiel en Requena wijnmakerij-en geopend. Bij Bodegas Murviedro vormen het beleid en de toewijding aan het behoud en de zorg voor het milieu een fundamenteel onderdeel van de filosofie. Men is voorstander van duurzame wijnbouw en oenologie en als zodanig worden de wijnen gemaakt in volledige harmonie met de omgeving. Sericis betekent ‘zijdeachtig’ in het Latijn. De naam en de zachtheid van deze wijn zijn een eerbetoon aan het gildehuis Case de la Seda. Deze monastrell druif komt van de 5 hectare grote wijngaard El Morrón in Villena. Het Terroir bestaat grotendeels uit kalksteen en grint. De druivenstokken zijn 48 jaar oud. Wijnmaker is Jose Juan Muñoz.

Vinificatie
De oogst vindt handmatig plaats. Het persen gebeurt onder lage druk < 0.4 bar. Gecontroleerde fermentatie op maximaal 26 graden. Na 21 dagen maceratie wordt de wijn eruit gehaald. Natuurlijke filtratie. Hierna gaat de wijn voor minimaal 14 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten.

Terug naar alle wijnen