Ochoa Calendas – Blanco

Spaanse witte blend van de Chardonnay- en Viura-druif. Tonen van ananas, peer en mango. Past bij pata negra.

Ochoa Calendas Chardonnay Viura

Druivensamenstelling
Chardonnay: 70 %
Viura: 30 %

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Extra: Ecologische / Organische certificering (CPAEN)
Young Wines – Silver Medaillle @ BACO (2018)
De naam Calendas verwijst naar de maankalender die de Romeinen volgen en waar de wijngaard het leven regeerde.
Alcoholpercentage: 13,0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder bleekgeel
Geur: Bloemen en fruit, stuivend en fris
Smaak: Sappig met tonen van ananas, peer en mango. Gebalanceerde, fruitige afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Past bij gerechten met frisheid, een tikje pikant of een zoetje

  1. Perfect bij pata negra
  2. Salade met gerookte kip en een lichte vinaigrette
  3. Gebakken garnalen in oestersaus met peultjes
  4. Aziatische salade met lauwwarme zalm in teriyaki-limoen saus

Achtergrondinformatie
Het familiewijnhuis Bodegas Ochoa (sinds 1845) is ervan overtuigt dat goede wijn begint in de wijngaard: Alleen hoge kwaliteit druiven kunnen hoge kwaliteit wijn leveren. De wijnstokken zijn zelf geplant en liggen in het hogere deel van het stadje Olite. De kalk- en kleiachtige hellingen waar de stokken op het zuiden geplaats zijn profiteren van veel zon en zeer weinig neerslag. Oude stokken van voorgaande generaties leven voort in de stekken die geënt worden op geselecteerde wortelstokken.

Er wordt op traditionele wijze gevinifieerd, zoals met een eigen gistselectie, gecombineerd met moderne technieken en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Zo wordt er zelfs gewerkt met satellietgegevens op actuele informatie te verkrijgen over de condities in de wijngaarden. Daarnaast is Ochoa erg trots op de ecologische certificering (CPAEN) voor de druiven en olijven die ze produceren.

Vinificatie
Vroeg in het najaar, aan het eind van de zomer worden de druiven voor de Ochoa Calendas Blanco geplukt. Maceratie gebeurt alleen met gekneusde druiven en de vergisting alleen met het sap, in roestvrijstalen tanks met gecontroleerde temp. De wijn wordt zo vroeg mogelijk gestabiliseerd en gebotteld, om de frisse zuren en aroma’s zo goed mogelijk te behouden. Chardonnay zorgt voor structuur, de ruggengraat van de wijn, terwijl Viura voor knapperigheid en frisheid zorgt.

Terug naar alle wijnen