Ochoa Calendas – Tinto

Spaanse rode wijn met de Tempranillo- en Garnacha-druif. Fruitige smaak. Past bij paella met kippendij.

Ochoa Calendas Tinto

Druivensamenstelling
Tempranillo: 70 %
Garnacha: 30 %

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Jong
Extra: Ecologische / Organische certificering (CPAEN)
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Krachtig rood met violet
Geur: Intense geur van rode en zwarte bessen, samen met lavendel, rozemarijn en tijm
Smaak: Gemiddelde structuur, zachte tannines, elegant, fruitig en sappig

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Gangbare wijn die past bij diverse Spaanse gerechten als tapas of gegrilde kip / vlees

  1. Paella met kippendij en chorizo, paprika, tomaat en peterselie
  2. Gebraden kip van het spit met rozemarijn, tijm, knoflook en oregano
  3. Borrelplank met Serranoham, Manchego, gebakken Padrón pepertjes en brood

Achtergrondinformatie
Het familiewijnhuis Bodegas Ochoa (sinds 1845) is ervan overtuigt dat goede wijn begint in de wijngaard: Alleen hoge kwaliteit druiven kunnen hoge kwaliteit wijn leveren. De wijnstokken zijn zelf geplant en liggen in het hogere deel van het stadje Olite. De kalk- en kleiachtige hellingen waar de stokken op het zuiden geplaats zijn profiteren van veel zon en zeer weinig neerslag. Oude stokken van voorgaande generaties leven voort in de stekken die geënt worden op geselecteerde wortelstokken. Er wordt op traditionele wijze gevinifieerd, zoals met een eigen gistselectie, gecombineerd met moderne technieken en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Zo wordt er zelfs gewerkt met satellietgegevens op actuele informatie te verkrijgen over de condities in de wijngaarden. Daarnaast is Ochoa erg trots op de ecologische certificering (CPAEN) voor de druiven én olijven die ze produceren.

Vinificatie
De Ochoa Calendas Tinto is gemaakt van druiven uit de wijngaard in Traibuenas: Finca Santa Cruz, waar alleen de organische Tempranillodruif groeit tussen rozemarijn, lavendel en tijm. De aroma’s van deze kruiden kan je proeven in de wijn. Fermentatie op roestvrijstalen tanks zorgt voor frisse tonen en sappigheid. De naam Calendas verwijst naar de maankalender die de Romeinen volgen en waar de wijngaard het leven regeerde.

Terug naar alle wijnen