Piedra a Piedra Roble

Rode Spaanse biologische en vegan wijn van de Tempranillo-druif. Hints van cacao en vanille. Past goed bij Gachas Manchegas.

Piedra a Piedra Roble

Druivensamenstelling
Tempranillo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Roble
Alcoholpercentage: 13%
Extra: Vegan & biologisch
Zilver @ IWC 2019
Zilver @ International Organic Wine Awards 2019
Germany

Smaakprofiel
Kleur: Medium paars
Geur: Rode bes en rijp zwart fruit met hints van cacao en vanille
Smaak: Zachte, harmonieuze tannines, gestructureerde, aanhoudende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie

  1. Migas del Pastor: Broodkruimels met chorizo en zwarte olijven
  2. Potaje de Vigilia: Spaanse vastensoep met kikkererwten, knoflook & aardappel
  3. Gachas Manchegas: Graserwt, bacon, zoete en gerookte paprika

Achtergrondinformatie
Bodegas Familia Conesa is gelegen in de streek Tierra de Castilla, in het zuidoosten van Spanje nabij Albacete. Op Finca el Guijoso maakt wijnmaker Paco Granados naast wijnen van de speciale DO Pago Guijoso ook prachtige wijnen van hun jongere wijngaarden. De Pago-appelatie is de hoogste in Spanje, waarvan er maar 18 zijn. Deze wijnen moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen, zoals een onderscheidende bodem, klimaat en productieproces. In totaal bezit de bodega 130 hectare aan wijngaarden waarop 6 verschillende druiven staan aangeplant. De jongere wijngaarden zijn aangeplant met 40 jaar oude stokken gelegen op 1150 meter boven zeespiegel en liggen vol met grote kiezels (Spaans: piedras). Deze kiezels worden overdag verwarmd door de zon en ’s nachts geven ze warmte af, waardoor de druiven ook ’s nachts kunnen doorrijpen. De naam van deze wijn verwijst dus ook weer naar deze kiezels: Piedra a Piedra betekent steen voor steen. Ook de naam van de Finca verwijst naar de ondergrond: Guijoso betekent gravelig/zanderig. Er zijn in totaal 60.000 tot 100.000 flessen Chardonnay geproduceerd.

Terug naar alle wijnen