Pietro Rinaldi – Barolo

Italiaanse rode, volle, droge wijn van de Nebbiolo druif. 3 jaar rijping in Franse eiken vaten. Past goed bij scaloppine di vitello.

Druivensamenstelling
Nebbiolo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2018
Stijl: Droog, 3 jaar in Franse eiken vaten
Alcoholpercentage: 14,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Green experience: Certificaat voor biologische wijngaard Gambero Rosso / 2 red glasses 2021

Smaakprofiel
Kleur: Granaat rood
Geur: Tonen van kers met hinten van tabak, pure chocolade en roze blaadjes
Smaak: Een volle wijn met licht droge tannines. Harmonische zachte zuren en een zeer lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Rundstoof gekookt in Barolo wijn met ui, wortel, selderij en laurier
  2. Oude zachte kazen zoals Toma en Murazzano
  3. Scaloppine di vitello: dungesneden kalfsvlees gewentekd in bloem met een citroen saus

Achtergrondinformatie
De familie Rinaldi richtte deze boerderij op in 1920 en beheert dit land 4 generaties lang. In de afgelopen 30 jaar verbeterde ze de focus op het produceren van authentieke premiumwijnen, met respect voor de natuurlijke balans van het land door biologische landbouw te introduceren. Om de schoonheid van het territorium te versterken, werd in 2015 een bed and breakfast (Miaclara relais) geopend om de internationale gasten de kans te geven om wijn- en spijservaring rechtstreeks te ervaren. De naam Barolo komt van de omliggende stad. Deze Nebbiolo druif komt van de 0,5 hectare grote wijngaard Barolo DOCG. Het terroir bestaat grotendeels uit kalksteen en klei. De wijnstokken zijn 40 jaar oud. De wijn maker is Francesco Baravalle en heeft er maar liefst 3000 flessen van geproduceerd.

Vinificatie
Na dat de druiven hand geplukt zijn worden ze ontsteelt en geperst. De wijn wordt daarna gefermenteerd met wilde gisten. De wijn word gerijpt op Fransen eikenhouten vaten uit het Allier bos.

Terug naar alle wijnen