Pietro Rinaldi – Hortensia

Droge witte Italiaanse wijn van de Arneis druif, 6 maanden rijping in roestvrijstalen vaten. Smaakt goed bij gegrilde witvis.

Druivensamenstelling
Arneis: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Green experience: Certificaat voor biologische wijngaard

Smaakprofiel
Kleur: Intens geel
Geur: Bloemig met hints van groene appel en perzik
Smaak: Medium body met een hartige maar toch verfrissende aromatische afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Ravioli al plin met boter en een saus van salie
  2. Gegrilde witvis, kabeljauw en zeebaars
  3. Konijn gekookt met een Arneis wijn

Achtergrondinformatie
De familie Rinaldi richtte deze boerderij op in 1920 en beheert dit land 4 generaties lang. In de afgelopen 30 jaar verbeterde ze de focus op het produceren van authentieke premiumwijnen, met respect voor de natuurlijke balans van het land door biologische landbouw te introduceren. Om de schoonheid van het territorium te versterken, werd in 2015 een bed and breakfast (Miaclara relais) geopend om de internationale gasten de kans te geven om wijn- en spijservaring rechtstreeks te ervaren.
De naam Hortensia komt van de hortensiabloem die rondom de wijngaarde groeien. Deze Arneis druif komt van de 1 hectare grote wijngaard Langhe DOC. Het terroir bestaat grotendeels uit kalksteen en zand. De wijnstokken zijn 20 jaar oud. De wijn maker is Francesco Baravalle en heeft er maar liefst 4000 flessen van geproduceerd.

Vinificatie
Na dat de druiven hand geplukt zijn worden ze zacht geperst. De wijn wordt gefermenteerd door geselecteerde gisten met natuurlijke aroma’s. De Filtratie loopt voorafgaand van het bottelen. De rijping is 6 maanden in roestvrijstalen vaten.

Terug naar alle wijnen