Pietro Rinaldi – Madonna di Como

Italiaanse droge rode wijn van de Dolcetto-druif met 6 maanden rijping in roestvrijstalen vaten en 6 maanden flesrijping. Past goed bij rundvleesgerechten.

Pietro Rinaldi Madonna di Como

Druivensamenstelling
Dolcetto: 100%

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Green experience: Certificaat voor biologische wijngaard

Smaakprofiel
Kleur: Donkerrood met paars
Geur: Rood fruit, kersen, pruimen en bessen
Smaak: Medium body met zachte droge tannines, en harmonisch totaal

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Rundvlees gerechten
  2. Charcuterie: Panchetta, Coppa en Prosciutto
  3. Gegrilde Italiaanse groenten aubergine, paprika, artisjokken en oregano

Achtergrondinformatie
De familie Rinaldi richtte deze boerderij op in 1920 en beheert dit land 4 generaties lang. In de afgelopen 30 jaar verbeterde ze de focus op het produceren van authentieke premiumwijnen, met respect voor de natuurlijke balans van het land door biologische landbouw te introduceren. Om de schoonheid van het territorium te versterken, werd in 2015 een bed and breakfast (Miaclara relais) geopend om de internationale gasten de kans te geven om wijn- en spijservaring rechtstreeks te ervaren. Deze Dolcetto druif komt van de 1 hectare grote wijngaard Dolcetto D’alba DOC. Het terroir bestaat grotendeels uit kalksteen en klei. De wijnstokken zijn 25 jaar oud. De wijn maker is Francesco Baravalle en heeft er maar liefst 4000 flessen van geproduceerd.

Vinificatie
Na dat de druiven hand geplukt zijn worden ze ontsteelt en geperst. De wijn wordt gefermenteerd op wilde gisten en word dan gerijpt voor 6 maanden in roestvrijstalen vaten en daarna nog 6 maanden in de fles

Terug naar alle wijnen