Pietro Rinaldi – San Cristoforo

Italiaanse rode wijn van de Nebbiolo druif, 2 jaar rijping in Oostenrijkse eiken. Smaakt goed bij Carne Cruda.

Druivensamenstelling
Nebbiolo: 100%

Specificaties
Jaargang: 2018
Stijl: Droog, 2 jaar in Oostenrijks eiken
Alcoholpercentage: 14,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Green Different: Certificaat voor biologische wijngaard 92/100 punten James Suckling

Smaakprofiel
Kleur: Granaat rood met oranje tinten
Geur: Kleine rode bessen, hints van kaneel, anijs, pure chocolade en gedroogde rozenblaadjes
Smaak: Verfijnde maar toch licht droge tannines, harmonisch, zachte zuren en een zeer lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Tajarin met ragu saus: pasta met een tomaten basis rundvleessaus
  2. Carne Cruda: Italiaanse steak tartaar van kalfsvlees
  3. Gerijpte zachte kaas zoals taleggio en tomino

Achtergrondinformatie
De familie Rinaldi richtte deze boerderij op in 1920 en beheert dit land 4 generaties lang. In de afgelopen 30 jaar verbeterde ze de focus op het produceren van authentieke premiumwijnen, met respect voor de natuurlijke balans van het land door biologische landbouw te introduceren. Om de schoonheid van het territorium te versterken, werd in 2015 een bed and breakfast (Miaclara relais) geopend om de internationale gasten de kans te geven om wijn- en spijservaring rechtstreeks te ervaren. De naam San Cristoforo komt van de historische cru’s uit het dorp Neive. Deze Nebbiolo druif komt van de 0,7 hectare grote wijngaard Barbaresco DOCG. Het terroir bestaat grotendeels uit kalksteen en klei. De wijnstokken zijn 35 jaar oud. De wijn maker is Francesco Baravalle en heeft er maar liefst 3000 flessen van geproduceerd

Vinificatie
Na dat de druiven hand geplukt zijn worden ze ontsteelt en geperst. De wijn wordt gefermenteerd op wilde gisten en word dan gerijpt voor 2 jaar op Oostenrijkse eiken vaten en daarna nog voor 12 maanden in de fles.

Terug naar alle wijnen