Quinta da Devesa – 40 jaar oude rode port

40 jaar oude rode Portugese port met overheersende aroma’s van gedroogd fruit en honing.

Quinta da Devesa 40 jaar oude rode port

Smaakprofiel
Een mooie intense geel buine kleur.
Erg complex bouquet met overheersende aroma’s van gedroogd fruit en honing.
Een mooi mollig en vlezig palet.
Serveer tussen 12 ºC tot 14 ºC.
Eenmaal geopend, ontvangt het goede proefnotities gedurende ten minste 4 maanden.

Achtergrond
Quinta da Devesa is al terug te vinden op de eerste kaart van de Douro-wijnstreek, gecreëerd door Baron van Forrester in 1844. Overgenomen in 1941, door de familie Fortunato, die zich hebben toegelegt tot de Douro wijn en Port.
De Dourovallei is een van de extreemste en tegelijk spectaculairste wijnbouwgebieden ter wereld. Het klimaat kenmerkt zich door verzengend hete zomers – temperaturen tussen 40 en 50˚ Celsius zijn niet ongewoon – en ijskoude winters. D e omgeving is onherbergzaam met louter steile hellingen en een keiharde bodem. De enige plant die onder dergelijke omstandigheden nog kan gedijen is de wijnstok.
Quinta da Devesa wijngaard en wijnmakerij, gelegen in de afgebakende regio Douro, in het noorden van Portugal, heeft de diversiteit aan wind- en zonne-exposure mee voor de teelt van uitstekende druiven en het produceren van Port en wijnen. De wijngaarden liggen op de Cima Corgo subregio en slechts 10 mijl afstand van Peso da Régua. Gelegen op een landtong die samenvloeit met de rivieren Douro en met een prachtig uitzicht op de valleien en bergen in de regio. De grond: Terroir Schistes. Er is 34 hectare beplant met de aanbevolen druivensoorten voor de regio, op een hoogte van 60 m tot 500 m hoog op het zuiden.
Deze diversiteit van de blootstelling aan de zon en de wind veroorzaakt rijping levels en gevarieerde ontwikkeling die oogst timing optimaal mogelijk te maken.

Wijnbeschrijving
De Port Quinta da Devesa worden exclusief geproduceerd, gevinifieerd en gerijpt op het eigen landgoed. Deze port is het resultaat van een combinatie van gerijpte wijn, ontwikkelt met prachtige wijn druiven uit de Douro regio, gerijpt in houten vaten in de kelders van Quinta Da Devesa.

Terug naar alle wijnen