Ramon Ramós – Serie Naranja Blanco

Vegan Spaanse witte wijn van de Doña Blanca- en Malvasia-druif. Past bij gegrilde zeebaars.

Ramon Ramós Serie Naranja Blanco

Druivensamenstelling
Doña Blanca 50%
Malvasia 50%

Specificaties
Jaargang: 2020
Extra: Vegan
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Gemiddeld goudgeel
Geur: Uitgesproken in combinatie met nieuw eikenhout. Elegant en complex: tropisch fruit, appel en vanille
Smaak: Harmonieus, mooie structuur, rond met een gebalanceerde zuurgraad. Fris en zacht in de afdronk

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Gegrilde zeebaars met reductie van dille
  2. Bresse kip met aardappelmousseline en jus van Provençaalse kruiden (rozemarijn en tijm)
  3. Kaasplank met zachte kazen: brie, Morbier & Val Dieu

Achtergrondinformatie
Wijnmaker Ramón Ramos Junior is opgegroeid tussen de wijngaarden in zijn dorp. Zijn vader (Ramón Ramos) heeft het wijnhuis opgericht en tot nu toe verschillende wijngaarden van in totaal 110 hectare. Hierbij verschillen de wijnstokken in leeftijd van 15 tot 110 jaar oud, waarbij de stokken ver uit elkaar staan en de ruimte krijgen om te groeien en ouder te worden. Traditionele bushranken krijgen de vrije loop. Terroir van de wijngaarden is voornamelijk zand en kiezels, waardoor de wortels van de wijnstokken extra diep moeten groeien om te vechten voor alle beetjes mineralen en water die zij maar kunnen bemachtigen. De naam voor de Serie Naranja is ontstaan tijdens het fermenteren van het druivensap. Ramón rook tijdens het vinificatieproces een intense geur van sinaasappel, waarna het idee ontstond om de serie deze naam te geven. Daarnaast is oranje Ramón’s favoriete kleur, waardoor de keuze snel was gemaakt. In totaal 3000 flessen van deze wijn geproduceerd.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geplukt, waarna een lichte pneumatische pers plaatsvind. Fermentatie vindt plaats in nieuwe eikenhouten vaten voor 12 maanden, waarbij bâttonage plaatsvind. Hierbij wordt de druivenmost doorgeroerd met een bâton, zodat de gistcellen op de bodem met de wijn blenden. Dit geeft aroma’s en smaken als brood, koekjes of deeg.

Terug naar alle wijnen