Ramon Ramós – Serie Naranja Tinto

Rode Spaanse wijn van de Tina de Toro-druif. Met een fruitige smaak. Past bij op houtskool gegrilde Angus biefstuk.

Ramon Ramós Serie Naranja Tinto Añada Ecológico

Druivensamenstelling
Tinta de Toro: 100%

Specificaties
Jaargang: 2020
Extra: Organic & vegan, geen toegevoegde sulfieten
Alcoholpercentage: 15%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel

Kleur: Medium donkerpaarse rand met een intense donker robijnrode kleur
Geur: Aroma’s van rijp rood en zwart fruit, jam en een zoetheid die doet denken aan snoepjes in combinatie met gestructureerde tannines
Smaak: Fruitig, met hints van aardbei & framboos. Korte afdronk

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Op houtskool gegrilde Angus biefstuk
  2. Oude kaas als Old Amsterdam met een confiture van braam en zwarte bes
  3. Paprika en aubergine van de grill met flatbread

Achtergrondinformatie
Wijnmaker Ramón Ramos Junior is opgegroeid tussen de wijngaarden in zijn dorp. Zijn vader (Ramón Ramos) heeft het wijnhuis opgericht en tot nu toe verschillende wijngaarden van in totaal 110 hectare. Hierbij verschillen de wijnstokken in leeftijd van 15 tot 110 jaar oud, waarbij de stokken ver uit elkaar staan en de ruimte krijgen om te groeien en ouder te worden. Traditioneel bushranken, krijgen de vrije loop. Terroir van de wijngaarden is voornamelijk zand en kiezels, waardoor de wortels van de wijnstokken extra diep moeten groeien om te vechten voor alle beetjes mineralen en water die zij maar kunnen bemachtigen. De naam voor de Serie Naranja is ontstaan tijdens het fermenteren van het druivensap. Ramón rook tijdens het vinificatieproces een intense geur van sinaasappel, waarna het idee ontstond om de serie deze naam te geven. Daarnaast is oranje Ramón’s favoriete kleur, waardoor de keuze snel was gemaakt. In totaal 6000 flessen van deze wijn geproduceerd.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geplukt waarna zij licht worden geperst met een pneumatische pers. Filter door middel van cellulose platen waarna het sap wordt gefermenteerd op een gecontroleerde temperatuur en voor 6 maanden gerijpt op eik.

Terug naar alle wijnen