Sander – Silvaner Trocken

Witte biologische Duitse wijn gemaakt van de Silvaner-druif. Een fijne kruidige wijn met een licht koolzuurgehalte en een subtiele aroma van peer, kweepeer & kruisbes.

Sander Silvaner

Druivensamenstelling
Silvaner: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Extra: Biologisch
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel met groene reflecties
Geur: Subtiel aroma van peer, kweepeer & kruisbes
Smaak: Gemiddelde zuurgraad en fijne kruidigheid. Licht koolzuurgehalte geeft een verfrissend mondgevoel

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Een lichte salade van botersla, avocado en limelon
  2. Vietnamese glasnoedel-salade met rundergehakt, citroengras en lente-ui
  3. Tarte Flambée (Flammküchen)

Achtergrondinformatie
Weingut Sander ligt in de streek Rheinhessen in het oosten van Duitsland, waar 260 km2 aan wijngaarden ligt en is hiermee de grootste wijnregio van het land. Sander was één van de eerste wijnhuizen die biologische wijn produceerde en kan met recht worden omschreven als pionier. Duurzame landbouw was voor de oprichter Otto-Heinrich Sander geen vraag, maar het antwoord! De huidige wijnmaker, kleinzoon Stefan Sander, staat nu aan het roer van dit familiedomein. Ook hij streeft bij het wijnmaken altijd naar de beste kwaliteit zonder gebruik van chemicaliën, met veel succes. De biodiversiteit in de bodem wordt gevoed met compost, hooi en ander organisch materiaal, welke allen bijdragen aan de kwaliteit van de wijn. De wijngaard van ongeveer 25 hectare leeft daardoor, samen met o.a. kleurrijke bloemen, lieveheersbeestjes, wormen, spinnen en vogels, in een harmonie.

Vinificatie
Na 18 uur durende maceratie worden de druiven gefermenteerd op een gecontroleerd temperatuur van 20 graden. De wijn rust hierna op de droesem, om diepgang in de wijn te creëren. Aan het einde van het vinificatieproces blijft er 4,1 gram suiker per liter wijn over. Zuurgraad is 5,2 gram per liter.

Terug naar alle wijnen