Sander – Spätburgunder (Pinot Noir)

Biologische Duitse rode wijn van de druif Spätburgunder, ook wel Pinot Noir. Tonen van rood fruit. Past bij Boeuf Bourguignon.

Sander Spätburgunder

Druivensamenstelling
Spätburgunder (Pinot Noir): 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 12,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Volledig ecologische productie. De wijn kan licht gekoeld (14 °C) worden geserveerd

Smaakprofiel
Kleur: Lichtpaars
Geur: Delicate smaken van rijpe kersen, pruimenjam en amandelen
Smaak: Complex spel van rood fruit en harmonieus geïntegreerde tannines

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Boeuf Bourguignon
  2. Tataki van tonijn met krokant gebakken sesamrand
  3. Blini op rillettes van eens met confiture van kersen

Achtergrondinformatie
Weingut Sander ligt in de streek Rheinhessen in het oosten van Duitsland, waar 260 km2 aan wijngaarden ligt en is hiermee de grootste wijnregio van het land. Sander was één van de eerste wijnhuizen die biologische wijn produceerde en kan met recht worden omschreven als pionier. Duurzame landbouw was voor de oprichter Otto Heinrich Sander geen vraag, maar het antwoord! De huidige wijnmaker, kleinzoon Stefan Sander, staat nu aan het roer van dit familiedomein. Ook hij streeft bij het wijnmaken altijd naar de beste kwaliteit zonder gebruik van chemicaliën, met veel succes. De biodiversiteit in de bodem wordt gevoed met compost, hooi en ander organisch materiaal, welke allen bijdragen aan de kwaliteit van de wijn. De wijngaard van ongeveer 25 hectare leeft daardoor, samen met o.a. kleurrijke bloemen, lieveheersbeestjes, wormen, spinnen en vogels, in een harmonie.

Vinificatie
De druiven worden met zorg geselecteerd voor de oogst plaatsvind. Na oogst worden de rijpe druiven geperst en vind het fermentatieproces, met een spontane vergisting van de most, in 10 dagen plaats. Hierna rijpt de rode wijn in de kelder in tweedehands houten vaten. De rijpende wijn wordt tussentijds geproefd om te bekijken hoe de smaken zich ontwikkelen, waarna deels op instinct, deels op ervaring wordt besloten wanneer de wijn kan worden gebotteld.

Terug naar alle wijnen