Sander – Weißburgunder

Biologische Duitse witte wijn van de Weißburgunder druif. Volle en fruitige smaak met elegante en gebalanceerde zuren. Past bij witte asperges in ham-roomsaus.

Sander Weißburgunder

Druivensamenstelling
Weißburgunder 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Extra: Biologisch
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel
Geur: Abrikoos en lindebloesem
Smaak: Vol en fruitig, met elegant gebalanceerde zuren

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Witte asperges in ham-roomsaus
  2. Mosselen in crème en saffraansaus
  3. Spinazietaart met walnoten en geitenkaas

Achtergrondinformatie
Weingut Sander ligt in de streek Rheinhessen in het oosten van Duitsland, waar 260 km2 aan wijngaarden ligt en is hiermee de grootste wijnregio van het land. Sander was één van de eerste wijnhuizen die biologische wijn produceerde en kan met recht worden omschreven als pionier.

Duurzame landbouw was voor de oprichter Otto-Heinrich Sander geen vraag, maar het antwoord! De huidige wijnmaker, kleinzoon Stefan Sander, staat nu aan het roer van dit familiedomein. Ook hij streeft bij het wijnmaken altijd naar de beste kwaliteit zonder gebruik van chemicaliën, met veel succes. De biodiversiteit in de bodem wordt gevoed met compost, hooi en ander organisch materiaal, welke allen bijdragen aan de kwaliteit van de wijn. De wijngaard van ongeveer 25 hectare leeft daardoor, samen met o.a. kleurrijke bloemen, lieveheersbeestjes, wormen, spinnen en vogels, in een harmonie.

Vinificatie

Na zorgvuldig geselecteerde oogst worden de druiven meteen geperst en wordt er gebruik gemaakt van spontane fermentatie. Er wordt in dit proces geen gist aan de most toegevoegd, de van nature aanwezige gisten zetten de suikers om in alcohol. Na fermentatie wordt 80% in roestvrij stalen tanks bewaard, 20% in houten vaten waarna er nog malolactische fermentatie plaatsvind. Dit kan aroma’s en smaken van boter of room veroorzaken. De wijn wordt hierdoor dus voller.

Terug naar alle wijnen