Sericis Pinot Noir Rosé

Spaanse rosé van de Pinot Noir-druif met 2 maanden houtlagering. Frisse en zeer aangename smaak. Past goed bij Spaanse tapas.

Sericis Pinot Noir Rosé

Druivensamenstelling
Pinot Noir 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Licht droog
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: 2 hectare grote wijngaard; La Calera
45 jaar oude stokken, 2 maanden houtlagering

Smaakprofiel
Kleur: Helder lichtroze
Geur: Fruitig, met intense tonen van rood fruit en zuivel met een licht geroosterde ondertoon.
Smaak: Een frisse en zeer aangename smaak met een evenwichtige zuurgraad.

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie

  1. Paella
  2. Tapas
  3. Gegrilde vis

Achtergrondinformatie
In 1927 is het wijnhuis opgericht door een dochteronderneming van Schenk Spanish Wineries. In 1929 werden in Alicante, Utiel en Requena Bodegas geopend. Galeam, in het Latijn Casco, symboliseert de bescherming van een volk in het aangezicht van tegenspoed. Het behoud van het land en tradities om ze door te geven aan hun toekomstige generaties. Bij Bodegas Murviedro vormen het beleid en de toewijding aan het behoud en de zorg voor het milieu een fundamenteel onderdeel van de filosofie. Men is voorstander van duurzame wijnbouw en oenologie. Terroir is kalksteen en grind. De stokken groeien in een Middellands zeeklimaat gebied op een hoogte van 250 tot 1000 meter. De lange uren in de zon zorgen voor fruitige wijnen met rijpe tannines. Wijnmaker is Juan Jose Muñoz.

Vinificatie
Zorgvuldige selectie van de beste handgeplukte Pinot Noir druiven. Zachte persing van de druiven wordt gevolgd door een korte maceratie op de schillen. Gisting van natuurlijke gisten vindt plaats in roestvrijstalen vaten onder de temperatuur van 14°C gedurende 20 tot 25 dagen, met behulp van inheemse gisten. Later wordt het voor gedurende twee maanden overgebracht naar Fransen eikenvaten voordat er wordt gebotteld.

Terug naar alle wijnen