Sericis Viognier

Spaanse witte wijn van de Viognier-druif met 4 maanden houtrijping. Hints van abrikoos. Past goed bij paella.

Sericis Viognier

Druivensamenstelling
Viognier 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Droog, 4 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 12%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan + bio

Smaakprofiel
Kleur: Een zeer heldere wijn, geel van kleur met hints van groen
Geur: Een zeer intense geur met tonen van perzik en abrikoos vergezeld van een bloemige component, eindigend met licht minerale accenten.
Smaak: Zwaar en smeuïg in de mond, met hints van verse en gedroogde abrikoos.

Temperatuur:
Minimaal 6 ◦C
Maximaal 8 ◦C

Gastronomie

  1. Visstoofpot
  2. Paella
  3. Schelp- en schaaldieren

Achtergrondinformatie
In 1927 is het wijnhuis opgericht door een dochteronderneming van Schenk Spanish Wineries. In 1929 werden in Alicante, Utiel en Requena wijnmakerij en geopend. Galeam, in het Latijn Casco, symboliseert de bescherming van een volk in het aangezicht van tegenspoed. Het behoud van het land en tradities om ze door te geven aan hun toekomstige generaties. Bij Bodegas Murviedro vormen het beleid en de toewijding aan het behoud en de zorg voor het milieu een fundamenteel onderdeel van de filosofie. Men is voorstander van duurzame wijnbouw en oenologie. Terroir is kalksteen en grind. De stokken groeien in een Middellands zeeklimaat gebied op een hoogte van 250 tot 1000 meter. Wijnmaker is Juan Jose Muñoz.

Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt van 65 jaar oude wijnstokken die groeien op de 12 hectare grote wijngaard Cañada La Torre. De wijn wordt gefermenteerd in nieuw Frans eiken waar de wijn nog voor vier maanden in dezelfde vaten blijft rijpen.

Terug naar alle wijnen