Serra & Barcelo Aucala rood

Elegante, persistente wijn, met smaken van zoete tanine en geuren van Mediterraans bos.

Druivensamenstelling:
Garnaxta: 90%
Syrah: 10%

Specificaties:
Jaargang: 2023
Stijl: droog
Alcoholpercentage: 15%
Inhoud per fles: 750ML
Extra: 6 maanden in houten vaten gelagerd

Smaakprofiel:
Kleur: kersenrood
Geur: Aroma’s van rode vruchten zoals framboos en aardbei en geuren van Mediterraan bos
Smaak: soepel en elegant, harmonieus door een zijdeachtige en zoete tanine die samen met de gebalanceerde zuurgraad zorgt voor een lange, frisse en persistente afdronk.

Temperatuur:
Minimaal: 15°C
Maximaal: 17°C

Gastronomie:
1. Cordero asado (Gebraden lam) een langzaam geroosterde lam
2. Pisto Manchego, groenten zoals courgette, paprika, ui en tomaat
3. Manchego, de stevige, licht zoute smaak van Manchego kaas is een perfecte combinatie met de fruitigheid en de lichte tannines van de wijn.

Achtergrondinformatie:
De wijnmaker is Josep Serra Guillen. De naam van de wijn komt van de Aucalans-boerderij die zich bevindt tussen Gandesa en Bot. Zachte persing van de hele druif (geen ontstelen of pletten) in een inert atmosfeer. Op 2 hectare grond, met tussen de 2.500 en 3.000 planten per hectare afhankelijk van de percelen en topografie, worden rode garnaxta, garnaxta en Syrah verbouwd in wijngaarden van 50 jaar oud, gelegen op terrassen en hellingen met weinig helling, en op kalkhoudende bodems, kalkhoudende klei en honingraatbodem. De jaarlijkse productie bedraagt 7.967 flessen van 750 ml en 149 flessen van 1500 ml.

Vinificatie:
De druiven worden strikt en zorgvuldig geselecteerd in de wijngaard, gevolgd door een handmatige oogst in 15 kg dozen. Voor de extractie van fenolische verbindingen wordt gebruikgemaakt van overpompen en pigeage (onderdompeling van de hoed). De maceratie wordt afgestemd op het potentieel van het perceel. De fermentatie en maceratie vinden plaats met de schillen en 1/3 van de totale steeltjes gedurende 14 dagen. Na de fermentatie wordt de wijn gefilterd via open filtratie voor fijn filteren. Gedurende zes maanden rijpt de wijn, waarvan 30% in 3e en 4e jaar 400-liter vaten, terwijl de rest op zijn fijne lies in roestvrijstalen tanks blijft.

Terug naar alle wijnen