Singulares Afortunado – Verdejo

Spaanse witte wijn van de Verdejo-druif met een zachte bloemige smaak. Past bij salade met gerookte zalm.

Singulares - Afortunado Verdejo

Druivensamenstelling
Verdejo: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,0 %
Extra: Zeer populaire wijn die veel geschonken wordt bij diverse tapasrestaurants in Barcelona.

Smaakprofiel
Kleur: Lichtgeel met een lichtgroene waas
Geur: Fris met tropische tonen van banaan en ananas, watermeloen en vers gemaaid gras
Smaak: Zacht en bloemig, duidelijke aanwezigheid van rijp fruit, met een frisse afdronk

Temperatuur:
Minimaal 7 °C
Maximaal 9 °C

Gastronomie
Past goed bij verse visgerechten, maaltijdsalades, tapas of pasta met vettere sauzen

  1. Salade met gerookte zalm, avocado en citroen-dille saus
  2. Fruits de Mer met romige risotto
  3. Tagliatelle met gamba’s en gegrilde groene asperges

Achtergrondinformatie
Viñedos Singulares is opgezet door twee broers, Luis en Carlos Barrero, gevestigd in Barcelona. De naam Afortunado (vertaald: ongeluk(kig) is ontstaan door het ongelukkige voorval dat plaats vond tijdens hun eerste zoektocht naar de lekkerste wijn: Een lekke autoband. De broers vroegen om hulp bij een oude boerderij omgeven door wijngaarden, waar ze een parel van een wijn aangeboden kregen door de bewoner. Dit was het begin van Viñedos Singulares. Momenteel selecteren zij in verschillende regio’s de beste druiven waarbij ze het specifieke karakter van het terroir waarborgen.

De Verdejodruiven groeien in de provincie Segovia. Ze worden geselecteerd uit kleine percelen met een maximale grootte van 3 hectare en geplukt van eeuwenoude wijnstokken. Deze percelen bevinden zich in het hoogste gedeelte van de D.O. Rueda, zo’n 900 meter boven de zeespiegel.

Vinificatie
Na een gecontroleerd rijpingsproces worden de druiven in de 2e helft van oktober geplukt. De druiven worden ontsteelt waarna er een koude maceratie plaats vindt om de aroma-intensiteit in de most te verhogen. Vervolgens worden ze geperst en gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 20 dagen. De droesem zorgt ervoor dat de wijn voller en complexer wordt. Tegenwoordig is dit één van de meest gedronken wijnen in Barcelona!

Terug naar alle wijnen