Sipp Mack – Pinot blanc Elzas

Aromatische Franse witte wijn, met aroma’s van peer, perzik, abrikoos met hints van kruiden. Mooie balans tussen zuur en zoet. Past goed bij de Aziatische keuken.

Sipp Mack - Pinot Blanc

Druivensamenstelling
Pinot Blanc Auxerrois: 70%
Pinot Blanc: 30%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel
Geur: Opvallende aroma’s van peer, perzik, acacia, abrikoos en lichte kruiden
Smaak: Fris met een klein zoetje, filmend, tonen van perzik, nectarine en een lange kruidige afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Gyoza (dumplings) met garnalenvulling, gember en Japanse sojadip.
  2. Gekookte witte asperges met gebakken tarbot, zeekraal en gekonfijte citroenschil
  3. Salade met gepaneerde kip, geraspte kokos, rode peper, honing en cashewnoten

Achtergrondinformatie
Domaine Sipp Mack is een familiebedrijf, ontstaan na een huwelijk tussen François Sipp en Marie-Louise Mack. Het wijnhuis bestaat sinds 1959 en de 24 hectaren tellende gaard wordt momenteel gerund door Laura en Jacques Sipp, samen met hun dochter Carolyn. Lerend van voorgaande generaties hebben zij zich enorm kunnen ontwikkelen betreft het wijnmaak-proces. Sinds 2013 is de wijngaard biologisch gecertificeerd door o.a. duurzame landbouw en geïntegreerde plaagbestrijding. De opbrengsten per hectare worden bewust laag gehouden om de kwaliteit te waarborgen. De grond van de wijngaarden is verschillend qua samenstelling, maar het belangrijkste component – kalkrijke klei – vind je overal terug. Dit zorgt voor een goede doorstroming van het regenwater, wat een positieve invloed heeft op de smaak. De wijnstokken zijn tussen de 200 en 350 meter boven zeespiegel geplant op overwegend zuidelijk gelegen hellingen. Daarnaast ligt de gem. temp. rond de 10 °C met voldoende regenval.

Vinificatie
De druiven voor de Sipp Mack wijnen worden in eind augustus of begin september, bij perfecte rijping, uitsluitend met de hand geoogst. Na een zorgvuldige selectie worden ze naar de pers gebracht voor een lichte persing gedurende 3 tot 6 uur. De most wordt gefermenteerd in moderne RVS tanks met gecontroleerde temperatuur regulatie. De wijn wordt na de fermentatie op de droesem bewaard (sur lie) en daarna gebotteld tussen april en augustus. Deze wijn kan je 5 tot 8 jaar bewaren.

Terug naar alle wijnen