Italiaanse prosecco van de Glera-druif. Fruitige aroma’s, hints van groene appel exotisch fruit. Past goed bij gebakken kabeljauw.
Druivensamenstelling
Glera: 100 %
Specificaties
Stijl: Prosecco
Alcoholpercentage: 11,0 %
Extra: Sustainable Winegrowing Italy-certificering
Smaakprofiel
Kleur: Goudgele tint met een groene gloed
Geur: Fruitig met hints van groene appel, exotisch fruit en wilde bloemen
Smaak: Fijne mousse met veel fruit, smaakvol met lage zuren en een gebalanceerde afdronk
Temperatuur:
Minimaal 7 °C
Maximaal 8 °C
Gastronomie
Heerlijk aperitief, gepaard met lichte frisse gerechten, vissoorten of fruitige desserts
- Gebakken kabeljauw met frisse komkommersalade
- Bruschetta van ciabatta met Pecorino, Serranoham en olijfolie
- Meringues met passievrucht, ananas, kokosyoghurt en lemoncurd
Achtergrondinformatie
De wijngaarden van Azienda Tenute Tomasella grenzen aan de roemrijke prachtige wijngebieden Friuli Grave en Piave. De Alpen beschermen deze 150 hectare van koude noordelijke wind, wat samen met een lichte zeebries zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Tomasella bezit 30 hectare, waarvan 7 hectare in Friuli ligt en 23 in Veneto. Het wijnhuis, een kleurrijk kasteel met een enorm landgoed, staat bekend om het hebben van respect voor tradities, milieu en natuur. Hier produceren ze unieke uitstekende kwaliteitswijnen, met onbetwistbare specialisatie dankzij de combinatie van 50 jaar ervaring, de modernste wijn-bereidingstechnieken en de liefde voor het land. De eerste jaren waren dit voornamelijk mousserende wijnen, zoals de geliefde Prosecco, waar later een serie aan stille wijnen aan zijn toegevoegd, welke indien gewenst kunnen rijpen in de geavanceerde wijnkelders.
Vinificatie
Deze Glera-druiven, dé bekende Italiaanse druiven voor het maken van Prosecco, worden machinaal geoogst. De eerste fermentatie vindt plaats onder gecontroleerde temperaturen. De Charmat Methode wordt hierna toegepast: Het toevoegen van suiker en gist aan de droesem in een roestvrijstalen druktank, wat zorgt voor een langzame tweede fermentatie en voor ontwikkeling van koolzuurgas. De wijn wordt later onder druk gebotteld en is het lekkerst binnen 1 jaar na productie.