Terza Chardonnay Reserve

Droge witte licht houtgerijpte Franse wijn van de Chardonnay-druif. Smaak van vanille en tropisch geel steenfruit. Past goed bij sushi.

Druivensamenstelling
Chardonnay: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Droog, lichte houtrijping
Alcoholpercentage: 13%
Extra: Afkomstig van een wijncoöperatie in plaats van een wijnhuis

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel
Geur: Citrus, perzik, bloemen, eiken en boter
Smaak: Vanille en tropisch geel steenfruit als perzik of nectarine, lange & frisse afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Gebakken zalm met groene knoflook-asperges van de grill
  2. Sushi
  3. Klassieke garnalencocktail

Achtergrondinformatie
Afkomstig van Vignerons Ambrosia (coöperatie) te Narbonne. Wijnmaker is Monsieur Vergenettes. Met 330 leden en vele nieuwe inzichten in techniek maakt men in totaal 100.000 hectoliter. Wijngaarden liggen op door de rivier aangevoerde kalksteengrond met een bovenlaag van kiezel, waardoor water goed wordt doorgelaten. Warm gebied, met heel veel zon en de wind Mistral als verkoelende en ziektewerende invloed. De wijngaarden van Vignerons Ambrosia beslaan 38 hectare en zijn omgeven door heuvelachtige bossen met onder andere pijnbomen. Deze groep wijnboeren stelt als doen om prestigieuze doch betaalbare wijn te maken.

Vinificatie
Thermovinificatie: strenge bewaking van de temperatuur tijdens het verwerken van de druiven, zodat het eindresultaat zoveel mogelijk beïnvloed wordt, in positieve zin. RVS wordt door heel het proces gebruikt, voor behoud van fruitigheid en sappigheid.

Terug naar alle wijnen