Terza Rouge

Rode wijn uit Zuid-Frankrijk van Cabernet Sauvignon en Merlot. Kruidige en volle smaak. Past goed bij gebakken biefstuk en gestoofd rundvlees.

Druivensamenstelling
Cabernet Sauvignon: 60%
Merlot: 40%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 12,5%
Extra: Geproduceerd door een wijncoöperatie met 330 leden te Narbonne

Smaakprofiel
Kleur: Lichtpaars
Geur: Viooltjes, zoete kers, aalbes, pruim & een lichte toets van balsamico
Smaak: Sappig, filmend, redelijk krachtig maar niet te zwaar met flink wat fruit en een lichte afdronk

Temperatuur:
Minimaal 15 °C
Maximaal 17 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Gebakken biefstuk met gegrilde ui en paprika
  2. Boeuf Bourguignon: gestoofd rundvlees met wijn met champignons en uien
  3. Zachte tot halfharde Franse kazen als Vacherin Mont d’Or

Achtergrondinformatie
Afkomstig van Vignerons Ambrosia (coöperatie) te Narbonne. Wijnmaker is Monsieur Vergenettes. Met 330 leden en vele nieuwe inzichten in techniek maakt men in totaal 100.000 hectoliter. De bodem waarop de stokken groeien op door de rivier aangevoerde kalksteengrond, wat resulteert in een mineraliteit die terugkeert in de wijn. Warm gebied, met heel veel zon die in de zomer kan oplopen tot temperaturen van 40 graden. De Mistral is de naam van de wind die hier waait. Deze wind zorgt er voor dat de wijngaarden ietwat worden afgekoeld, zodat de druiven niet te snel of te ver doorrijpen. Daarnaast worden alle wolken weggeblazen, wat de hoeveelheid zonuren verklaart. Ook worden de stokken na regenval droog geblazen, aangezien er in het gebied ook flinke regenbuien plaatsvinden.

Vinificatie
Druiven worden machinaal geoogst waarna zij in roestvrij staal worden geperst. Hier volgt ook de fermentatie op gecontroleerde temperatuur van 25 graden, om zo de frisheid en fruitigheid van de druiven te behouden. Na fermentatie wordt er gefilterd & gebotteld.

Terug naar alle wijnen