Château Turcaud – Entre-Deux-Mers Blanc

Sur lie gefermenteerde Franse witte wijn. Zeer stijlvolle wijn, levendig fris met het aansprekende Sauvignon en Semillon karakter.

Turcaud entre deux mers blanc

Wijnbeschrijving
Sauvignon 50%, Semillon 50%.
Geperst met 100% schilcontact in pneumatische wijnpersen vervolgens ‘Sur lie’gefermenteerd.

Jaargang: 2021

Smaakprofiel
Turcaud Blanc is een mix van Sauvignon en Semillon. Het is een zeer stijlvolle wijn, levendig fris met het aansprekende Sauvignon karakter. Levendig, ananas en bloemen – rose, Hyacinth – aroma´s in de neus worden gevolgd door tonen van grapefruit en kalk op het gehemelte.
Serveer hem gekoeld als aperitief of bij een maaltijd.

Gastronomie
Lekker bij diverse kazen (geit, schaap), maar ook met zeevruchten.

Achtergrondinformatie
Tussen de rivieren de Garonne en de Dordogne ligt het qua oppervlakte grootste wijngebied van Bordeaux, Entre-Deux-Mers. In dit weidse en heuvelige land worden zowel witte als rode wijnen gemaakt. De witte wijnen hier vallen onder de appellatie ‘Entre-Deux-Mers’ en de rode onder Bordeaux. Bij het dorpje La Sauve Majeure ligt Château Turcaud van Maurice en Simone Robert en hun dochter Isabella en haar man Stéphane. Het land hier is intens groen met opvallend veel bos, licht heuvelig en bezaaid met smalle kronkelige weggetjes. Qua natuurschoon is dit zeker het mooiste wijngebied van heel Bordeaux.
Met eerdere ervaringen in de wijnindustrie en het werken in wijngaarden kocht Maurice Robert Château Turcaud in 1973. Op dat moment bestond het slechts uit een oud vervallen huis, 18 ha grond, waarvan slechts een derde was aangeplant met wijnstokken. In de eerste jaren verdeelde Robert zijn tijd tussen zijn baan en zijn werk op zijn eigen Château Turcaud.
Vandaag de dag, na veel inspanning en hard werken zijn er 45-ha wijngaarden aangeplant op steile hellingen. Het Château is volledig gerenoveerd en grenst het aan een zorgvuldig onderhouden en goed uitgeruste wijnmakerij.

Terug naar alle wijnen