Vegamar – Dominio de Calles Cava Brut S.A.

Spaanse cava van de Macabeo- en Chardonnay-druif met een fijn aanhoudende bubbel. Smaakt bij ansjovis op toast.

Vegamar - Dominio de Calles Cava Brut S.A.

Druivensamenstelling
Macabeo: 85 %
Chardonnay: 15 %

Specificaties
Stijl: Cava Brut
Alcoholpercentage: 11,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel met groene tinten
Geur: Begint met fruitige aroma’s van groene appel en peer en eindigt bloemig
Smaak: Goed geïntegreerde zuurgraad, crispy, fijn aanhoudende bubbel met een filmend mondgevoel

Temperatuur:
Minimaal 5 °C
Maximaal 7 °C

Gastronomie
Zeer goed als aperitief, of bij voorgerechten met gegrilde of gefrituurde vis

  1. Ansjovis op toast, krabkoekjes en gefrituurde calamaris
  2. Gegrilde coquilles omwikkeld in Serranoham
  3. Pincho met Manchegokaas, rucola en peren-appelgelei

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden.

De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
Deze Cava wordt gemaakt via de Méthode Traditionelle, net als bij Champagne. Hierbij worden extra gist en suikers aan de basiswijn toegevoegd waardoor er een tweede gisting op de fles start. Hier ontwikkelt de bubbel. De wijn rijpt min. 9 maanden in de fles, in de kelder van de bodega. Daarna vindt het dégorgement plaats waarbij het bezinksel wordt verwijderd d.m.v. de opgebouwde druk in de fles. Vervolgens wordt de Cava afgevuld met smaakbepalende liqueur d’expedition.

Terug naar alle wijnen