Vegamar – Dominio de Calles Crianza

Spaanse rode blend van de Tempranillo-, Cabernet Sauvignon-, Merlot- en Syrah-druif. 18 maanden houtrijping. Smaakt goed bij albondigas (Spaanse gehaktballetjes).

Vegamar - Dominio de Calles Crianza

Druivensamenstelling
Tempranillo: 70 %
Cabernet Sauvignon: 10 %
Merlot: 10 %
Syrah: 10 %

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Crianza, 18 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Intense rode kleur met een baksteenrode waas
Geur: Eikenhout, vanille en rijp rood fruit
Smaak: Zeer zachte smaak met ronde, zoete taninnes en een lange finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Ideaal bij rood of gegrild vlees, gerijpte kazen en rijstgerechten op basis van kip

  1. Albondigas (Spaanse gehaktballetjes) gevuld met Manchego
  2. Bife de Lomo met een gepofte aardappel en gegrilde rode paprika’s
  3. Rijstschotel met chorizoworst, kip en cherrytomaatjes

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De druiven worden na de nachtelijke oogst bij optimale rijpheid direct naar de bodega gebracht. In diezelfde nacht worden ze ontsteelt, geplet en gekoeld tot 10 °C om oxidatie te vermijden. De most ondergaat een pre-fermentatie bij 12°C gedurende 3 dagen, waarna de temperatuur stijgt tot 28°C voor 8 dagen om kleur te onttrekken en restsuikers om te zetten in alcohol. Deze Crianza rijpt 18 maanden in Amerikaans eikenhout en vervolgens nog 24 maanden door op fles.

Terug naar alle wijnen