Vegamar – Dominio de Calles Roble

Spaanse rode blend van de Tempranillo- en Cabernet Sauvignon-druif met 5 maanden houtrijping. Past bij een stoofpotje met inktvis.

Vegamar - Dominio de Calles Roble

Druivensamenstelling
Tempranillo: 63 %
Cabernet Sauvignon: 37 %

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Roble, 5 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder baksteenrood
Geur: Eiken, ceder, specerijen met op de achtergrond tonen van rijp rood fruit
Smaak: Rond, gebalanceerd met zachte, fluwelen tannines, gemakkelijk drinkbaar

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Goed gepaard met rood vlees, worst en verschillende soorten kaas

  1. Spaanse charcuterie en Manchegokaas
  2. Lamskoteletjes met verse salie, oregano en knoflook
  3. Stoofpotje met inktvis, chorizo en rode peper

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De druiven worden na de nachtelijke oogst bij optimale rijpheid direct naar de bodega gebracht. Diezelfde nacht worden ze geplet en gekoeld tot 10°C om oxidatie te vermijden. De most ondergaat een pre-fermentatie bij 12°C gedurende 3 dagen, waarna de temperatuur stijgt tot 28°C voor 8 dagen om kleur te onttrekken en restsuikers om te zetten. Er wordt een unieke gistselectie toegevoegd voor de malo-lactische fermentatie. Hierna rijpt de wijn 5 maanden op Amerikaans eikenhout.

Terug naar alle wijnen