Vegamar – Dulce

Spaanse dessertwijn van de Moscatel de Alejandria-druif. Wijn met een zoete en licht frisse smaak. Past bij ganzenlever.

Vegamar Dulce

Druivensamenstelling
Moscatel de Alejandria: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Dessertwijn
Extra: Deze dessertwijn wordt ookwel “Oro de Alejandria” (het goud van Alexandria) genoemd
Alcoholpercentage: 9,0 %
Inhoud per fles: 500 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder licht geel
Geur: Rijp tropisch fruit zoals ananas en banaan, perzik, op de achtergrond bloemig
Smaak: Zoete en licht frisse fruitsmaak, vol met een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 5 °C
Maximaal 7 °C

Gastronomie
Heerlijk bij dessert of áls dessert. Zowel bij zoet als hartig, zoals kaas, cake en fruit

  1. Kaasplateau met blauwe kaas, extra belegen kaas, noten en vijgen
  2. Galette met gekarameliseerde nectarine, perzik, amandel en room
  3. Ganzenlever

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De druiven voor deze heerlijke zoete Dulce groeien op de Los Patricios wijngaard. De overrijpe druiven worden ’s nachts geoogst, bij koele temperaturen, waarna ze worden ontsteelt en geperst. Vloeibare kooldioxide voorkomt eventuele oxidatie. Na maceratie op de schil volgt de alcoholische vergisting. Zodra het gewenste alcoholpercentage is bereikt wordt de vergisting gestopt, waardoor de restsuikers in de most zorgen voor de hogere zoetheidsgraad. Hierna volgt filtering en botteling.

Terug naar alle wijnen