Vegamar Huella de Garnacha

Een goed gestructureerde robijnrode wijn met ronde tannines en gebalanceerde zuurgraad

Druivensamenstelling:
Garnaxta tintorera: 100%

Specificaties:
Jaargang: 2024
Stijl: droog
Alcoholpercentage: 13.5%
Extra: Beschermde oorsprongsbenaming Valencia. Continentaal klimaat met Mediterrane invloeden. Klei-kalksteenbodems.

Smaakprofiel:
Kleur: Robijn rood met paarse schitteringen
Geur: Intens aromatisch met lagen van rode bessen, rode besjes en aardbeiencompote.
Smaak: Vlezig, vol van body en gestructureerd. Zachte, ronde tannines en een gebalanceerde zuurgraad.

Temperatuur:
Minimaal: 14°C
Maximaal: 16°C

Achtergrondinformatie:
Bodegas Vegamar, opgericht in 1999 in Calles, Valencia, ligt in de streek Alto Turia, omringd door bergen en de rivier. Het unieke microklimaat met Mediterrane invloeden en het bergachtige terrein zorgen voor ideale rijpingsomstandigheden. De wijngaarden, op 600-800 meter boven zeeniveau, beslaan 120 hectare en maken gebruik van moderne technieken, zoals het Trellis-systeem. De bodem bevat zand, zilt, kalksteen en klei, wat bijdraagt aan de karakteristieke smaken van de wijnen. Wijnmaker Pablo Ossorio en Mari Paz Quílez zorgt voor de vinificatie, waaronder de Huella de Garnacha, die de terroir-expressie van de regio weerspiegelt.

Vinificatie:
We selecteren de fijnste, perfect rijpe druiven uit onze percelen van Garnacha Tintorera en oogsten deze op het optimale rijpingspunt ’s nachts, waarbij we profiteren van de koele temperaturen en zo oxidatie van het fruit tussen de pluk en de aankomst in de kelder vermijden. We gebruiken speciale oogstkratten die de druiven direct van de wijngaarden naar de wijnmakerij transporteren. De druiven worden gedurende de nacht binnengebracht, ontsteeld en geperst. We gebruiken vloeibare kooldioxide bij een temperatuur van -30°C om de most naar 10°C te koelen en zo oxidatie te voorkomen. De most ondergaat daarna een koude maceratie bij 12°C gedurende 3 dagen, met regelmatig overpompen.

Terug naar alle wijnen