Vegamar – Huella de Garnacha

Rode Spaanse wijn van de Garnacha Tintorera-druif met 1 maand houtlagering. Aroma’s van rode bessen. Past bij paella Valenciana met kip.

Vegamar Huella de Garnacha

Druivensamenstelling
Garnacha Tintorera: 100%

Specificaties
Jaargang 2021
Stijl: Jong, 1 maand houtlagering
Extra: ‘Huella’ betekent voetafdruk of voetsporen, zoals afgebeeld op de fles. Garnacha Tintorera is de enige druif ter wereld met rood vruchtvlees. Ook licht gekoeld lekker.
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder en robijnrood met paarse reflecties
Geur: Intense geur van rode en zwarte bessen en aardbeiencompote
Smaak: Zacht fruit en een subtiel vleugje hout. Complex, vlezig, filmend, rond en evenwichtige zuurgraad

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie
Lekker bij paella, rijstgerechten met varkensvlees of (licht) rood rundvlees

  1. Paella Valenciana met kip, konijn, bonen, tomaat en saffraan
  2. Biefstukspies met mango, bosui en een rood pepertje
  3. Entrecôte-rolletjes gevuld met shi-take paddenstoelen

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De Garnacha groeit op de La Canada State wijngaard. De druiven worden ’s nachts geoogst, bij koele temperaturen, waarna ze worden ontsteelt en geperst. Vloeibare kooldioxide voorkomt eventuele oxidatie. De most ondergaat een pre-gisting bij 12°C voor 3 dagen, waarna de temperatuur stijgt tot 28°C voor 15 dagen. De wijn heeft daarna ongeveer 30 dagen contact het (gebruikt) eikenhout, wat zorgt voor meer complexiteit, al zorgen de smaken van rijp rood fruit nog steeds de boventoon.

Terug naar alle wijnen