Vegamar Huella – Merseguera

Spaanse witte wijn van de Merseguera-druif met hints van wit fruit. Past goed bij rijstsalade met kabeljauw.

Vegamar Huella Merseguera

Druivensamenstelling
Merseguera: 100%

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Jong
Extra: ‘Huella’ betekent voetafdruk of voetsporen, zoals afgebeeld op de fles.
Alcoholpercentage: 12,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Felgeel met een lichtgroene zweem
Geur: Verse rijpe vruchten met een lichte ondertoon van witte bloemen
Smaak: Goede textuur, hartig, met lagen van wit fruit en frisse zuren van grapefruit

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Ideaal bij rijstgerechten op basis van kip, vis, zeevruchten en gegrilde groenten

  1. Sinaasappelrijst met kip, spinazie en bosuitjes
  2. Dorade met garnalen met groene groenten uit de oven
  3. Rijstsalade met kabeljauw, tomaat en olijven

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologieën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De Merseguera groeit op de Mal Paso wijngaard met een bodem van klei en kalksteen. De druiven worden ’s nachts geoogst, bij koele temperaturen, waarna ze worden ontsteelt en geperst. Vloeibare kooldioxide voorkomt eventuele oxidatie. Na de maceratie wordt alleen het heldere sap gebruikt voor de alcoholische vergisting, waarbij een unieke gistselectie gebruikt wordt, bij een temperatuur van 16 °C. Vegamar is de één van de weinige producenten van een 100% Merseguera wijn!

Terug naar alle wijnen