Vegamar – Vino de Autor Blanco

Spaanse witte blend van de Sauvignon Blanc- en Moscatel druif. Smaak van tropische vruchten. Smaakt bij een Iberisch geroosterd varken.

Vegamar - Vino de Autor Blanco

Druivensamenstelling
Sauvignon Blanc: 70 %
Moscatel: 30 %

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Jong
Extra: Vino de Autor = “Handtekening” van de wijnmaker
Awards 2019: -CINVE Gold -Brussels World Gold Awards 2020: -Bacchus Silver
Alcoholpercentage: 13,0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder geel met lichtgroene reflecties
Geur: Rijk aan tropisch fruit als ananas, passievrucht, limoen, mandarijn en sinaasappel
Smaak: Stevig, mondvullend, herkenbare tropische vruchten en een frisse zuurgraad

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Past door het fruitige karakter goed bij vol en pittig eten en bij vet vlees of vis

  1. Ibirisch geroosterd varken met zwarte peper en honing
  2. Pittige forel met groenten uit de oven
  3. Risotto met pomoen, salie, kastanje en pancetta

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologiën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
Beide druiven groeien op de Los Patricios en Costosa wijngaarden en hebben een bodem van klei en kalksteen. Na een nachtelijke oogst, bij koele temperaturen, worden ze ontsteelt en geperst. Vloeibare kooldioxide voorkomt eventuele oxidatie. Na de maceratie wordt alleen het heldere sap gebruikt voor de alcoholische vergisting, waarbij een unieke gistselectie gebruikt wordt. De druivensoorten worden afzonderlijk gefermenteerd en pas op het eind geassembleerd en gebotteld.

Terug naar alle wijnen