Vegamar – Vino de Autor Crianza

Rode Spaanse blend van de Tempranillo-, Merlot- en Syrah-druiven met 9 maanden houtrijping. Past bij een rollade van vleestomaten.

Vegamar Vino de Autor Crianza

Druivensamenstelling
Tempranillo: 63 %
Merlot: 25 %
Syrah: 12 %

Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Crianza, 9 maanden houtrijping
Extra: Vino de Autor = “Handtekening” van de wijnmaker
Alcoholpercentage: 14,0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Donkerrood met lichte baksteenrode tinten
Geur: Tonen van rijpe rode bessen met op de achtergrond vanille en toast door houtlagering
Smaak: Volumineus, met rijpe tannines en een zeer lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Serveer bij gegrild rood rundvlees en gekruide gerechten met gegrilde groenten

  1. Rollade met vleestomaten, rozemarijn, knoflook en ui
  2. Gegrilde biefstuk salade met gegrilde courgette en noodles
  3. Entrecôte met rode ui, limoen en gebakken rijst

Achtergrondinformatie
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologiën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.

Vinificatie
De druiven groeien op verschillende wijngaarden op een bodem van klei en kalksteen, en worden apart gevinifieerd. Na een nachtelijke oogst, bij koele temperaturen, waarna ze worden ontsteelt en geperst. Vloeibare kooldioxide voorkomt eventuele oxidatie. De most ondergaat een pre-gisting bij 12°C voor 3 dagen, waarna de temperatuur stijgt tot 28°C voor 15 dagen. Er wordt een eigen selectie van gist gebruikt. De wijn rijpt 9 maanden op nieuw Amerikaanse eikenhout.

Terug naar alle wijnen