Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Rheinhessen

Rheinhessen is een wijnstreek in de gelijknamige regio Rheinhessen in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Met meer dan 260 vierkante kilometer aan wijngaarden - beplant met zo’n 120 miljioen wijnstokken - de grootste wijnproducent van het land. Het wijngebied is verdeeld in 3 Bereiche, 24 großlagen en 432 Einzellagen.

Het is een bosarm gebied omdat er zoveel druivenstokken zijn aangeplant. Meer dan 6000 wijnbedrijven maken meer dan 2,5 miljoen hectoliter wijn.

Ruim twee derde van de wijn is wit- en een derde rood. De belangrijkste witte druiven zijn Müller-Thurgau en Riesling. Samen goed voor ruim 30%. Verder nog 10 % Silvaner, 5% Grauburgunder, 4% Weissburgunder en Kerner. Omwille opkomende populaire smaken maakt vooral de Scheurebe steeds meer plaats voor de Sauvignon Blanc. Langs de Rijn bij Nackenheim, Nierstein en Oppenheim komt de Riesling het meest voor. De druiventeelt wordt daar begunstigd door milde temperaturen, vele zon-uren en weinig neerslag.

Uit het gebied rondom Ingelheim en Wonnegau komt de meeste rode wijn vandaan. Blauwe druiven voor rode wijn zijn vooral Portugieser, Spätburgunder en Dornfelder.


wijnhuis  Weingut Sander Het wijnhuis Sander was een van de eerste Bio producenten in Duitsland en kan met recht word...
Druivensamenstelling Spätburgunder (Pinot Noir): 100% Specificaties Jaargang: 2020 Extra: Biologisch Al...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Weißburgunder 100% Specificaties Jaargang: 2021 Extra: Biologisch Alcoholpercentag...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Sylvaner: 100% Specificaties Jaargang: 2020 Extra: Biologisch Alcoholpercentage: 1...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Riesling: 100 % Specificaties Jaargang: 2021 Extra: Biologisch Alcoholpercentage: ...
prijs op aanvraag