Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
León D.O.
Castilië en Léon, ten noordwesten van Madrid, is een van de meest fascinerende wijngebieden van Spanje. Amper 25 jaar geleden nog bijna niet bekent. Tegenwoordig komen hier moderne en zeer gewilde wijnen vandaan. Van de frisse witte wijn van Verdejo uit Rueda tot krachtige rode wijn uit Toro.

Castilla y Léon is een immens groot gebied van maar liefst 94.000 vierkante kilometer. Wijnbouw vormt hier een belangrijk aandeel, naast allerlei andere landbouwpraktijken.

Castilla y León kent 7 DO´s, waarvan Ribera del Duero, Rueda, Toro en Bierzo de belangrijkst.
Het grootste deel is geconcentreerd in het dal van de Duerorivier, vooral dan voor de DO-wijnen van Rueda, Toro, Cigales en Ribera del Duero. Bierzo vormt dan weer een uitzondering, deze ligt in de uithoek van Castilla y Léon, aan de grens met Galicië.

Deze waterloop loopt door in Portugal waar hij Douro heet, de ruggengraat van de gelijknamige portostreek.

De wijngaarden liggen op 500 tot 900 meter boven de zeespiegel. De grond is schraal. Het klimaat is extreem, met korte strenge winters en lange, hete zomers. De druiven moeten vechten voor elke druppel en dat maakt hun sap rijk en geconcentreerd.


wijnhuis Geschiedenis: De eerste gedocumenteerde gegevens over de geschiedenis van de regio dateren uit het begin van d...
Druivensamenstelling Godello 100 % Specificaties Jaargang: 2020 Stijl: jong Extra: gelanceerd in maart ...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Albarín 100 % Specificaties Jaargang: 2020 Stijl: jong Alcoholpercentage: 13,5 % ...
prijs op aanvraag