Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Alta Pavina
Bodegas Alta Pavina

Wat krijg je als je de gerespecteerde en wispelturige Pinot Noir rassen laat groeien in extreme omstandigheden onder toezicht van een de legendarische wijn consultant Claude Bourguignon? (Romanée-Conti). Wij presenteren u Bodegas Alta Pavina!

Gelegen in het kleine dorpje La Parrilla (Valladolid) in noord- centraal Spanje. Het landgoed waarop Alta Pavina ligt deed in het verleden als boerderij dienst, vandaag de dag worden er enkel druiven verbouwd. Dit deel van Spanje is gelegen op een hoog plateau - terwijl je voor het gevoel niet meer dan een halve mijl boven de zeespiegel bent, zijn de wijngaarden in feite meer dan 1000 meter boven de zeespiegel gelegen . Op deze hoogte zijn de nachten relatief koel waardoor de druiven behoorlijk afkoelen tijdens de nachten, hierdoor blijft de natuurlijke zuurgraad behouden en wordt de rijping hierdoor verlengd.

De voortdurende focus bij Alta Pavina ligt op de bodem en het klimaat, de gronden van de 35 hectare (eigen) wijngaarden bestaan hier hoofdzakelijk uit klei en kalksteen en zijn aangeplant met twee druivensoorten: Pinot Noir en Cabernet Sauvignon.

Kijk voor meer informatie op: www.altapavina.com

Foto: DIego en Hugo Ortega
streek Castilië en Léon, ten noordwesten van Madrid, is een van de meest fascinerende wijngebieden van Spanje. Amper 25...
Pavina Verdejo 2017 Castilla Y Leon, Spanje Achtergrond Bodegas Alta Pavina is gelegen in het kleine d...
prijs op aanvraag
 
 
Pago la Pavina 2012 Beschrijving Castilla Y Leon, Spanje Achtergrond Bodegas Alta Pavina is gelegen in he...
prijs op aanvraag
 
 
Pavina 2016 Castilla Y Leon, Spanje Achtergrond Bodegas Alta Pavina is gelegen in het kleine dorpje La...
prijs op aanvraag