Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Vegamar
Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van de stad Valencia, in de streek Alto Turia. Alto Turia behoort tot het gewest van Los Serranos waar her en der dorpen verspreid liggen. Het wordt omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. De wijngaarden van Bodega Vegamar bevinden zich in een volledig natuurlijke omgeving op 600 meter hoogte, omringd door de rivieren de Turia en Tuéjar. Spectaculair voor haar schoonheid en uitzonderlijk voor de teelt van druiven en olijven. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen weersomstandigheden zoals vorst of hagel waardoor de rijping plaatsvindt onder perfecte omstandigheden.

De wijnbouw van Bodega Vegamar is gebaseerd op de combinatie van de meest moderne vinificatie technieken en technologieën met nieuw Franse en Amerikaanse eikenvaten. De diverse bodemstructuren zijn een belangrijke basis om deze heerlijke wijnen te produceren. De grote verscheidenheid aan samenstelling van de bodem, zorgt ervoor dat de wijnen verschillende persoonlijkheden en kenmerken hebben. We spreken hier over zand, zilt, kalksteen en klei waardoor voedingsstoffen en water op een unieke wijze geabsorbeerd worden. Bij Vegamar wordt er op alle 247 hectare voor de wijnstokken gezorgd alsof het hun eigen tuin is.

Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem. (Een aantal hectare van de oudste Merseguera zijn aangeplant via Bush-vine systeem). Door dit systeem is het bladoppervlak groter, waardoor er fotosynthese plaats vindt, dit beïnvloed de rijping van de druiven en het helpt de wijngaard te beschermen tegen ziekten. De gemiddelde dichtheid van alle 9 wijngaarden is 2.200 planten/ha. Dit alles resulteert in wijnen van hoge kwaliteit met een uniek karakter.
streek Valencia Om Valencia´s houding ten opzichte van wijn duidelijk te maken, vertelt men meestal het volgende ve...
Vegamar - Selección Garnacha 2017 Achtergrond Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk ge...
prijs op aanvraag
 
 
Vegamar - Huella Sauvignon Blanc 2018 Achtergrond Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordeli...
prijs op aanvraag
 
 
Vegamar - Huella Merseguera 2018 Achtergrond Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk ge...
prijs op aanvraag
 
 
Vegamar - Blanco 2017 Achtergrond Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van d...
prijs op aanvraag
 
 
Vegamar - Crianza 2016 Achtergrond Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van ...
prijs op aanvraag
 
 
Vegamar - Esencia 2016 Achtergrond Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van...
prijs op aanvraag