Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Bodegas Vinotage

Vinotage passie voor wijnVinotage werd opgericht om innovatieve wijnen in lijn met de smaak van de nieuwe consumenten te ontwikkelen. De groep van wijnmakers, elk binnen hun specialisme, combineert zijn passie voor de wereld van de wijn met een dynamische en creatieve geest.

Vinotage is een groep van kleine familie wijnhuizen. Veel dingen veranderen in de loop der jaren, maar de principes van de wijnbereiding blijven hetzelfde. Het begint allemaal met de selectie van de druiven. Twee-derde van de druiven zijn weggesneden om alle kracht te geven aan de overgebleven druiven. De druiven worden geselecteerd en met de hand geplukt. De oogst kan binnen een paar uur gebeuren, omdat de wijnvelden rond de wijnhuizen liggen.
Door het snelle oogsten wordt oxidatie praktisch geëlimineerd en hoeven er geen sulfieten worden toegevoegd. De filtratie van de wijn gebeurt op natuurlijke wijze. Dit proces is 40 keer langzamer en duurder dan een chemisch proces. Het resultaat is pure wijnen zonder ongewenste smaken! De hout rijping vindt voornamelijk plaats in Frans eiken vaten van de beste kwaliteit. De wijn kan gemakkelijk 12 tot 24 maanden op vat blijven zonder dat zij een buitensporige houtsmaak krijgt en dat de fruitig boventonen blijven overheersen.

Elke druivensoort wordt apart gerijpt om zijn evolutie goed te kunnen controleren. Zelfs de rosé en witte wijnen worden op deze wijze geproduceerd, dit is het creëren van een geheel nieuwe ervaring.
De uitzonderlijke resultaten worden bij het proeven waargenomen; de wijnen zijn krachtig, maar verfijnd en fruitig.

De kracht van de Vinotage wijngaarden zijn de uitstekende wijngaarden, waarvan sommige van hen hebben meer dan 150 jaar oud. Daarnaast bevinden de wijngaarden zich 900 meter boven de zeespiegel. Omdat de temperatuur in de nacht 20 graden lager is dan overdag is de rijping langer en evenwichtiger. Het droge klimaat (met weinig schimmels zoals botrytis en meeldauw) helpt bij de ontwikkeling. Het zijn natuurlijke wijnen nagenoeg vrij van sulfieten, maar rijk aan antioxidanten.streek De naam ‘Mancha’ lijkt af te stammen van het Arabische ‘manxa’, dat ‘droog land’ betekent, hoewel sommige taal- ...