Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Almenkerk Wine Estate
Almenkerk Wine Estate, in de koele Elgin Valley, is een echt Family Estate; eigendom van de familie van Almenkerk en gerund door Natalie & Joris van Almenkerk. Terwijl Joris de wijn maakt - prijswinnende wijn - doet Natalie alles van sales & Marketing, PR en administratie. De jongste zus Annelies runt ons familierestaurant in Strand, De Brasserie, terwijl zus Lieselotte helpt waar ze kan. Daarnaast hebben we een toegewijde groep familie en vrienden, zowel lokaal als overzee, die ons komen helpen in tijden van crisis.

Geschiedenis
Het verhaal begint in 2002 toen we naar Zuid-Afrika verhuisden en op zoek gingen naar een boerderij met een perfect terroir, een koel klimaat en eerlijk gezegd een fijne plek om te wonen. Pas laat in onze zoektocht, toen we serieus een veelbelovend onroerend goed in Stellenbosch overwogen - stond een vriend erop dat we 'Over the Mountain' zouden gaan zoals ze het hier noemen en de Elgin Valley zouden bezoeken. Amper een week later tekenden we de papieren en mochten we ons de trotse eigenaren noemen van een appelboerderij!
Nu, een paar jaar verder hebben we 15 ha wijnstokken in productie - en verhogen zelfs onze productie van 4 naar 8 hectare appels en peren!
De beslissing wat te planten - en waar het te planten - was een project op zich. We gebruikten consultants en professoren met een gecombineerde ervaring van meer dan een eeuw. Daarnaast hebben we onze keuze gebaseerd op infrarood (NDVI) en satellietbeelden, bodemmonsters en elektromagnetische scans van de bodem. Ook de inbreng van de vorige eigenaar en de beroepsbevolking die al heel lang op de boerderij woont, was cruciaal bij deze beslissingen. Het concept van terroir is belangrijk voor ons en elke wijngaard is geregistreerd als een Single Vineyard-blok.

Wijnmakerij
We hebben een architectonisch geprezen wijnmakerij en proeverij gebouwd. De wijnkelder van Almenkerk is tegen de berghelling gebouwd met een prachtig uitzicht over de Elgin-vallei en de Kogelberg. Het wijnhuis bestaat uit de Fermentation Cellar waar de wijn wordt gemaakt, de Maturation Cellar waar de vaten onze wijnen laten rijpen, twee opslaggebouwen en de proefcentrum & kantoren.
Druivensamenstelling Merlot: 69 % Syrah: 15 % Cabernet Sauvignon: 9 % Cabernet Franc: 6 % Petit Verdot: 1%...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Sauvignon Blanc: 100 % Specificaties Stijl: Jong Alcoholpercentage: 13,0 % Extra: ...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Syrah: 100 % Specificaties Stijl: 18 maanden houtlagering Alcoholpercentage: 13,5 %...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Sauvignon Blanc: 100 % Specificaties Stijl: Jong Alcoholpercentage: 13,0 % Extra: ...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Chardonnay: 100 % Specificaties Stijl: 10 maanden houtlagering Alcoholpercentage: 1...
prijs op aanvraag