Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Bodegas Hispanos Suizas
Drie mannen, zielenbroeders, deelden dezelfde droom nadat ze de helft van hun leven in de wijnwereld hadden doorgebracht: wijnen maken die ze wilden maken, te beginnen met de wijnstok tot het uiteindelijke label.

Marc Grin, Pablo Ossorio en Rafael Navarro gaven de bodega de naam Hispano + Suizas; de oorsprong van de drie partner. De onafhankelijkheid en contrasterende ervaring van de drie heren samen bleken de belangrijkste elementen voor een goed product te zijn. Traditionele wijnbouw, innovatieve wijnbereiding en ervaring in export, Rafael, Pablo en Marc hebben een klein meesterwerk gecreëerd.
Hun doel is om wijnen van hoge kwaliteit te maken, meesterwerken, onderscheidend en toch toegankelijk voor het groeiend aantal liefhebbers van goede wijn. Aan dit idee ontlenen de wijnen hun namen die allemaal iets gemeen hebben, uitdrukkingen die in klassieke muziek worden gebruikt.

Een goede wijn moet, om niet vals te zijn, uit de fles komen als een symfonie waarin elk instrument zijn plaats heeft.

Iets elitair, maar ze wilde niet uit het oog verliezen, dat het maken van een goede wijn dagelijkse zorg en aandacht vereist. Van de beste manier van snoeien tot de componenten van de uiteindelijke blend. Zeer voorzichtig en geduldig te zijn tijdens de oogst en de juiste combinatie en het juiste gebruik van eiken vaten.

Bodegas Hispano + Suizas ligt in de ´Denominación de Origen Utiel-Requena´, een van de wijnbouwgebieden in Spanje met de grootste traditie. ´Meseta´, het hoogplateau van Midden-Spanje en de Middellandse Zee, heeft een ideale klimatologische combinatie om hoogwaardige druiven met onderscheidende kenmerken te produceren.
Bodegas Hispano + Suizas hebben 86 hectare eigen wijngaarden.
De aangeplante druivensoorten zijn Chardonnay, Sauvignon Blanc, Bobal, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Pinot Noir en Petit Verdot.

Er zijn slechts 4000 wijnstokken per hectare geplant.
De productie ligt tussen de 6000 en 8.000 kg per hectare, amper 2 kg per wijnstok.
Door de verschillende druivensoorten en soorten wijnen die we maken zijn we in staat om gedurende een periode van bijna 3 maanden te oogsten. Van de Cava waarvan de oogst begint begin augustus tot eind oktober met de rode wijn vintage.
artikel Spain’s best Pinot Noir is still by Hispano Suizas The Wine Up Monovarietal National Guide has once again pla...
streek Van de drie D.O.´s van Valencia ligt Utiel-Requena het meest landinwaarts. De wijnen zijn hier warmer en rijper ...
wijnhuis Drie mannen, zielenbroeders, deelden dezelfde droom nadat ze de helft van hun leven in de wijnwereld hadden door...
Druivensamenstelling Pinot Noir: 100% Specificaties Soort: Cava Rosé, mousserend Stijl: Brut Nature (gee...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Chardonnay Pinot Noir Specificaties Soort: Cava, mousserend wit Stijl: Brut Natur...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Bobal Petit Verdot Syrah Merlot & Cabernet Franc Specificaties Stijl: 20 maanden ...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Pinot Noir 100 % Specificaties Stijl: 10 maanden rijping op nieuw Amerikaans eikenho...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Bobal: 100% Specificaties Stijl: 10 maanden rijping in Frans eiken vaten Jaargang:...
prijs op aanvraag