Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Bodegas Nodus
Adolfo de las Heras Marín heeft in 1985, gedreven door zijn passie voor wijnmaken, Bodegas y Viñedos de Utiel opgericht. De landgoederen met de grootste ecologische en oenologische waarde in de Valenciaanse Gemeenschap heeft hij verworven.

El Renegado bestaat uit 540 hectare, tussen wijngaard en bos, waarvan meer dan 80% van de wijngaarden meer dan 40 jaar oud zijn en van de inheemse bobal druif zijn. Don Adolfo was een van de pioniers in de introductie op het gebied van andere rassen zoals merlot of cabernet. Hij was ook een van de eersten die gebottelde kwaliteitswijn maakte. Tijdens de eerste jaren werd jonge wijnen op de markt gebracht, waarbij nieuwe coupages werden ontdekt en manieren om ze te maken. Het is zijn zoon, Adolfo de las Heras Polo, die eind jaren ´90 de leiding over de wijnmakerij op zich nam en er een revolutie in teweegbracht.

Adolfo de las Heras Polo importeert de rest van de variëteiten die de wijnmakerij tegenwoordig heeft, zoals Syrah, Chardonnay, Cabernet Franc, enz. Het vatenmagazijn, de bottellijn en de transformatie van de oude boerderij tot een prachtig hotel werden vervolgens in gebruik genomen. Van eind jaren 90 tot 2020 vormde Adolfo de las Heras, gedreven door zijn nauwgezetheid en goede werk, het landgoed en de wijnmakerij naar de behoeften van zijn nieuwe project: het maken van kwaliteitswijnen. In 2005 werd zijn eerste wijn uitgebracht. Het is dan wanneer ze wijnen beginnen te produceren met een hogere veroudering, in vaten met verschillende soorten Frans eiken die hun wijnen meer complexiteit, adel en onderscheid geven.

Nodus, het vlaggenschip van het bedrijf, is geboren. Hoewel er tegenwoordig een breed scala aan producten zijn, zijn het begin - en de successen - te danken aan de Nodus Tinto de Autor en de Nodus Chardonnay. Binnen dit assortiment valt de rijping op Frans eikenhouten vaten op.


wijnhuis Adolfo de las Heras Marín heeft in 1985, gedreven door zijn passie voor wijnmaken, Bodegas y Viñedos de Utiel op...
streek Van de drie D.O.´s van Valencia ligt Utiel-Requena het meest landinwaarts. De wijnen zijn hier warmer en rijper ...
Druivensamenstelling Bobal: 100 % Specificaties Stijl: Jong Extra: Deze biologisch geproduceerde wijn is...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Bobal: 100 % Specificaties Stijl: 5 maanden houtlagering Extra: Biologische en Ecol...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Chardonnay: 100 % Specificaties Jaargang 2021 Stijl: 3 maanden houtlagering (=Madur...
prijs op aanvraag