Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Vega Clara
'Alles wat de moeite waard is in het leven vereist een grote inspanning'
Deze zeer wijze woorden hebben geresulteerd in de geboorte van het wijnhuis VEGA CLARA, aldus eigenaresse Clara Concejo.

De wijnmakerij is gelegen in de stad Quintanilla de Onesimo, Valladolid, in de beroemde Golden Mile van de Ribera de Duero. Vega Clara heeft 8 hectare wijngaard. De wijngaarden zijn verdeeld over 2 verschillende stukken land, gelegen in het tegenoverliggende deel van het dorp.
De oudste wijngaard is in feite de kostbaarste schat, aangezien hier verbazingwekkende oude Cabernet Sauvignon is geplant. De wijngaard werd geregistreerd in 1969, geplant door onze voorouders en is nu een van de oudste Cabernet Sauvignon-wijngaarden in de hele DO Ribera de Duero. De wijngaard ligt 720 meter boven zeeniveau. De bodems van de wijngaard is voornamelijk zandige leem, wat wijnen met vooral geweldige aroma´s geeft.

De tweede wijngaard omringt het wijnhuis. Dit terroir is totaal anders, ook al liggen ze slechts 2 km van elkaar verwijderd. Het is een extreem arme bodem met kalksteenstructuur. Deze nieuwe wijngaard is geplant in 2016. Handmatig gemaakt middels onderstamtransplantaten die geschikt zijn voor het type zeer basale grond. Met Europese wijnstokken van eigen genetisch materiaal of genetisch materiaal uit het gebied en vooral van de Ribera de Duero. Dit alles om het karakter en de authenticiteit te behouden. Deze wijngaard ligt 800 meter boven zeeniveau. Het terrein is glooiend in het noordoosten.

Naast deze 2 percelen, houden we toezicht over nog eens 5 hectare, dit betreft diverse wijngaarden op andere locaties van de Ribera de Duero. Deze wijngaarden zijn zeer gevarieerd in termen van bodems en wijngaardleeftijden.
streek Ribera Del Duero D.O. Tussen de spectaculaire pieken en valleien van Priorato (of Priorat in het Catalaans...
Druivensamenstelling Tempranillo: 73 % Cabernet Sauvignon: 27 % Specificaties Stijl: Reserva (16 maanden...
prijs op aanvraag
 
 
Diez Almendros Crianza 2016
prijs op aanvraag