Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Pays d´Hérault IGP
Landwijnen dragen vaak de naam van het gebeid waar ze vandaan komen. De wijnen kennen dezelfde productievoorwaarden als de tafelwijnen behalve met betrekking to het rendement dat tussen de 80 en 100 HL per hectare is vastgesteld. Wanneer deze wijnen als zodanig kwaliteit en roem verwerven, kunnen ze na een zwaar onderzoek overgaan naar de categorie van de wijnen met een gecontroleerde herkomstbenaming.

Pays d´Hérault is de IGP-titel voor wijnen gemaakt in het departement Hérault van Languedoc-Roussillon aan de zuidkust van Frankrijk. Toegestaan zijn de druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot als ook de Grenache en Carignan. Deze druivensoorten hebben zich bewezen in het hoogwaardige terroir van Hérault.
Omdat deze druiven, vanwege de wetgeving, niet gebruikt mogen worden bij de AOC-appellaties worden enkele van de beste wijnen van Hérault geclassificeerd onder de IGP-titel.

Hérault is een van de meest wijnbouw productieve departementen van Frankrijk en maakt zowel wijnen op IGP-niveau als wijnen op AOC-niveau. Het ligt aan de Middellandse Zeekust, in het zuidwesten begrensd door het departement Aude. De noord- en westzijde worden gedomineerd door de bergen van de Cevennen, met name in de vorm van de heuvels van Montagne Noire in het uiterste westen. Het is op de lagere hellingen van deze heuvels - en op de kustvlaktes beneden - dat de meeste wijngaarden van de Hérault zich bevinden.

Het terroir op het zuiden is klassiek mediterraan, en het landschap wordt gedomineerd door met garrigue bedekte kalkstenen heuvels en plateaus. Milde winters worden gevolgd door hete, droge zomers met regenperiodes in de lente en herfst. Tijdens het groeiseizoen worden de temperaturen gematigd door een verfrissende zeebries uit de Middellandse Zee die door de wijngaarden waait, de druiven afkoelt en de rijping vertraagt.


Les Pralets Rouge 2019
prijs op aanvraag
 
 
Les Pralets Blanc 2019
prijs op aanvraag