Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Muscadet Côtes de Grandlieu A.O.P.
AOP Muscadet Côtes de Grandlieu

Is opgericht in 1994, is de nieuwste subregionale Muscadet-appellatie. Het is het meest westelijke van de Muscadet-appellatiegebieden en het dichtst bij de Atlantische Oceaan.

Het gebied, met iets meer dan 300 hectare wijngaarden, strekt zich uit van het zuidwesten van Nantes tot de rand van het Grandlieu-meer en omvat 19 gemeenten in Loire-Atlantique en Vendée. Deze nabijheid van het 9.000 hectare grote water van het meer geeft de appellatie een microklimaat.
De zand- en kiezelbodems gevormd uit onderliggende metamorfe gesteenten, zoals gneis en mica leisteen, maken de productie van frisse en elegante droge wijnen mogelijk. De rijping van de droesem, verbetert de versheid, fruitigheid en complexiteit van de wijnen.

De productie van Côtes de Grandlieu Muscadet is beperkt tot geselecteerde percelen en tot volwassen wijnstokken van meer dan zeven jaar, wat onvermijdelijk leidt tot wijnen van hogere kwaliteit.


wijnhuis Domaine Herbauges Domaine Herbauges dateert uit 1864. Vier opeenvolgende generaties van de familie Choblet h...
Druivensamenstelling Melon de Bourgogne: 100 % Specificaties Stijl: Jong Extra: Duurzame Terra Vitis-cer...
prijs op aanvraag