Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Montsant D.O.
Deze oorsprongsbenaming omvat verschillende gemeenten in de regio´s Priorat en Ribera d´Ebre , in het zuidwesten van Catalonië. In grote lijnen behoren de wijngaarden in het centrale gebied van de Priorat-regio tot de gelijknamige Denominaciķ d´Origen, terwijl de rest tot de Denominaciķ d´Origen Montsant behoort. In gemeenten zoals Falset of El Molar zijn er echter wijnmakerijen van beide denominaties.
De Denominaciķ d´Origen Montsant werd geboren in 2001 met de bedoeling om de onderscheidende kenmerken van een reeks wijnmakerijen samen te brengen die al een deelgebied vormden van de Denominaciķ d´Origen Tarragona . Het is daarom een benaming van jonge oorsprong die meer dan vijftig wijnhuizen omvat.

Het klimaat in het gebied is continentaal, met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, wat vooral van invloed is op de rijping van de druiven. De wijnstokken die worden geteeld kenmerken zich door een niet al te hoge opbrengst . Dit zorgt ervoor dat deze wijnen bijzonder gewaardeerd worden .
Ze produceren voornamelijk rode wijnen voor veroudering , dat wil zeggen dat ze enige tijd in het vat doorbrengen voordat ze naar de fles gaan met variëteiten van Tempranillo, Garnacha Blanca en Cariņena-druiven.


wijnhuis Viņedos Singulares Na jaren van reizen door talloze wijnproducerende regio´s en met veel ervaring in de wer...
Druivensamenstelling Garnacha: 100 % Specificaties Stijl: 6 maanden houtrijping Alcoholpercentage: 13,5 ...
prijs op aanvraag