Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Le Favole Tenute Cadorin
Le Favole Tenute Cadorin

Geschiedenis
Het bedrijf is opgericht in 2005 door Angelo Cadorin en Evio. De naam van het wijnhuis vindt zijn oorsprong in de oudheid en is diep geworteld in de roots. De wijnmakers zijn Evio Cadorin en Gabriele Ruoso.

De naam Le Favole is afgeleid van de naam van de wijngaarden in Carlino. De oude term verwijst naar een handeling die FABULA werd genoemd (wat in het Latijn spraak betekent) die 'het recht van meningsuiting' verleende aan de vergadering van de eigenaren van dit territorium. Alleen als je de FABULA had, kon je deelnemen aan de besluiten van de vergadering, anders niet. Je kon dan alleen de beslissing horen. Later werd het woord vertaald in Friulano en het veranderde in Faulis dat zowel spraak als verhalen of sprookjes betekent.

Wijngaarden:
Gelegen op twee locaties: Vigneti Bosco Bando (Udine). Bosco Bando (Verboden Hout) Is het hoofdlandgoed met een grootte van ongeveer 13 hectare. Het ligt 0 m boven zeeniveau en ligt ca. 150m van de zee op een klei achtige grond.Hier groeien alle stille wijnen: Pinot Gris, Friulano, Malvasia, Traminer Aromatico, Sauvignon Blanc, Verduzzo, Refosco dal Peduncolo Rosso, Cabernet Franc, Merlot en Cabernet Sauvignon.
De tweede, Vigneti Castello, bevindt zich in Caneva (Pordenone), dicht bij de grens van Treviso. Deze wijngaard is wat kleiner namelijk 7 hectare. Het ligt 200 m boven zeeniveau, in een Karst-zinkgat* omringd door het Cansiglio-bos. Het grenst aan Conegliano Hills en de bodem is rijk aan zeer zuiver calciumcarbonaat en mergel. De grond is prachtig rood van kleur en is uitgespreid met witte stenen (Terra Rossa betekent Rood land). Dit gebied is gewijd aan de teelt van mousserende wijnen: Giallo di Roccia Classic Method, Prosecco Extra Dry en Prosecco tappo spago. Ook Picavèlt (Rijn Riesling, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc blend) wijnstokken groeien hier. Hier werd in 2005 de nieuwe wijnmakerij gebouwd waarvan de roestvrijstalen vaten in een ondergrondse kelder zijn geplaatst.

* Karstgebieden
Gewoonlijk ontstaan zinkgaten in gebieden met kalksteen, de zogenaamde Karstgebieden, waar, door het oplossen van het kalkgesteente in de ondergrond, het “dak” instort. Een “zinkgat” behoort tot het type verschijnselen die in de Fysische Geografie Karstverschijnselen worden genoemd. In feite komt het er op neer dat Kalksteen (onder de grond) wordt opgelost door water. Door dit natuurverschijnsel ontstaat er een loze ruimte onder de grond welke uiteindelijk instort en bijvoorbeeld volloopt met water.
streek Algemeen: Gelegen in het uiterste noordoosten van Italië, met Slovenië er in het oosten aan en Oostenrijk in ...
Druivensamenstelling Sauvignon Blanc: 100 % Specificaties Stijl: Jong Alcoholpercentage: 13,5 % Inhou...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Refosco dal Peduncolo Rosso: 100 % Specificaties Soort: Rood Stijl: 10 maanden hou...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Refosco dal Peduncolo Rosso: 100 % Specificaties Soort: Rood Alcoholpercentage: 1...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Malvasia: 100 % Specificaties Stijl: Jong Alcoholpercentage: 13,5 % Inhoud per f...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Riesling 60 % Pinot Blanc 25 % Sauvignon Blanc 15 % Specificaties Stijl: Jong Alc...
prijs op aanvraag