Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Bodega Tampesta
Geschiedenis:
De eerste gedocumenteerde gegevens over de geschiedenis van de regio dateren uit het begin van de 10e eeuw en dienen als een indicator van de twee pijlers die de lokale economie in stand hielden: molens voor graanverwerking en wijngaarden. Gelegen in het Valdevimbre-gebied, in het zuiden van de provincie León. Hier zijn de grootste wijngaardplantages van de inheemse variëteit Prieto Picudo te vinden.

Wijnhuis:
In het jaar 2000 werd Bodegas Tampesta opgericht. De huidige eigenaar is Andres Marcos, een jonge architect die houdt van de wijn en het land waar hij geboren en getogen is. Zijn filosofie is om eerlijke wijnen te maken met de inheemse variëteiten, door hun eigen karakter te respecteren en te werken met minder ingrijpende technieken gericht op duurzame processen. De wijnmaker is Jose Carlos Álverez.

Wijngaarden:
Gelegen in het gebied van Las Lagunillas. De wijngaarden zijn beplant met de inheemse druivensoorten: Prieto Picudo en Albarin Blanco. Leeftijd van de wijnstokken: tussen 25 en 40 jaar oud. Totale oppervlakte van de 3 wijngaarden bedraagt 17 hectare. Productie is ca. 50.000 flessen op jaarbasis waarvan 25.000 bestemd voor export.

1. Finca Golán: Wijngaard is gelegen op een plateau aan de voet van de Santiago-vallei, op 850 meter hoogte en dicht bij Valdevimbre. Oppervlakte van deze wijngaard bedraagt 4 hectare. Hier groeit de Prieto picudo druif. Het is een arm land met een groot aantal kiezelstenen, die overdag de warmte van de zon verzamelen om de plant te helpen de lage temperaturen van de nacht te weerstaan, waardoor de rijping van de druiven wordt bevorderd.
2. Las Lagunillas: 11 hectare groot. Hier groeit de Prieto Picudo, albarin en Godello.
3. La Pequeña: 1.6 hecrtare. Hier groeit de Prieto Picudo.

Bodem: roestkleurige bodems op rotsachtige afzettingen en kalkbodems.

Microklimaat DO: Het typische klimaat van Leon is over het algemeen mediterraan, maar een koelere variant. Gezien de invloed van de Atlantische Oceaan en het noorden, zouden de temperaturen milder moeten zijn en veel regen. De grote hoogte van de vlakte waar de DO zich bevindt en de Cantabrische bergen wijzigen het klimaat en maken het veel meer continentaal van aard.


streek Castilië en Léon, ten noordwesten van Madrid, is een van de meest fascinerende wijngebieden van Spanje. Amper 25...
Druivensamenstelling Godello 100 % Specificaties Jaargang: 2020 Stijl: jong Extra: gelanceerd in maart ...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Albarín 100 % Specificaties Jaargang: 2020 Stijl: jong Alcoholpercentage: 13,5 % ...
prijs op aanvraag