Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Alicante D.O.P
De provincie Alicante ligt in het zuiden van de autonome regio Valencia. De stad zelf is een bloeiend haven- en industrieel centrum dat gedomineerd wordt door de overblijfselen van twee Moorse kastelen, maar van de oude stad is niet veel meer over.
Het heeft een lange traditie van wijnbouw en verbouwt, net als Valencia, ook veel andere dingen. De DO-wijngaarden zijn verdeeld in twee verschillende sub zones. De meest noordelijke deelzone, Clįsico, omvat de stad zelf, hoewel een deel van het oude wijngaardgebied, in wat ooit werd beschreven als 'de tuin van Spanje', is opgeslokt door ontwikkeling; dan strekt het zich uit naar het noorden en westen tot aan de uitlopers van de centrale Meseta (Spaanse hoogvlaktes) en steekt de grens van de provincie Murcia over, hoewel de daar geteelde wijnen worden gemaakt en gerijpt in de provincie Alicante. Het grenst aan de Do’s van Valencia, Yecla, Almansa en Jumilla. De laagste wijngaarden liggen net boven de zeespiegel, de hoogste, rond Albanilla in Murcia, gaan tot 400 meter.

Klimaat
Wijngaarden aan de kust genieten van een mediterraan klimaat, maar dit wordt meer continentaal landinwaarts. In de noordelijke deelzone is de gemiddelde temperatuur 15,3 graden, maar in het zuiden is het 18 graden. Regen is onvoorspelbaar. Het grootste deel van het jaar is er helemaal geen regen, en als het wel komt, is het over het algemeen hevig, variėrend tussen de brede grenzen van 200-500 millimeter, de laatste in La Marina. De gemiddelde jaarlijkse zonneschijn is 2500 uur. Door dit klimaat is het een heerlijke plek om te overwinteren, maar in de zomer kan het er erg warm zijn; druiven kunnen gemakkelijk rozijnen worden.

Bodem
Er zijn enkele alluviale bodems aan de kust, maar voor het grootste deel zijn ze stenig, droog en kalkachtig, met hier en daar wat klei.wijnhuis Wijnhuis In 1927 is wijnhuis Murviedro opgericht door een dochteronderneming van Schenk Spanish Wineries. In ...
Druivensamenstelling Monastrell 100 % Specificaties Jaargang: 2017 Stijl: Reserva, 14 maanden in Frans ...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Monastrell 100 % Specificaties Jaargang: 2020 Stijl: Droog Alcoholpercentage: 13,...
prijs op aanvraag
 
 
Druivensamenstelling Muscat 100 % Specificaties Jaargang: 2021 Stijl: droog Alcoholpercentage: 11,5 % ...
prijs op aanvraag